Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζουν την έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη, σε επιμέλεια του Νικόλαου Καλτσά.

Με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη γέννησή της, η Μελίνα Μερκούρη, η Μελίνα – όπως την αποκαλούμε όλοι – με την ανεξάντλητη ζωντάνια και τη σπάνια γοητεία, με τον έντονο δυναμισμό και τη διεθνή ακτινοβολία, η ηθοποιός, η πολιτικός, η γυναίκα που αγαπήθηκε πολύ, αγάπησε με πάθος, που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τις ιδέες και τα πιστεύω της, η γυναίκα-σύμβολο, η «τελευταία Ελληνίδα θεά», ζωντανεύει ξανά στην Τεχνόπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 18 Ιανουαρίου, την τυχερή μέρα της ίδιας και του Ντασσέν – μιας και 18 γνωρίστηκαν, 18 παντρεύτηκαν, 18 προγραμμάτιζαν τις πρεμιέρες τους, θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε αλλά και να θυμηθούμε διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καριέρας της Μελίνας μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη διαδρομή.

«Η Μελίνα συνήθιζε να λέει ότι πεθαίνεις μόνο όταν παύουν να σε θυμούνται. Τη Μελίνα, όμως, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ…» είναι το μότο της διοργάνωσης.

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melina Mercouri Foundation (@melinamercouriofficial_)

 

Την ίδια ημέρα, στην Τεχνόπολη ανοίγει η επίσης μεγάλη παραγωγή «Ειδύλλια οδός», η οποία βασίζεται σε μια ιδέα της Μαρίας Μαραγκού και συγκεντρώνει έργα από 35 καλλιτέχνες, προσφέροντας μια διαφορετική αίσθηση του χρόνου, ονειρική, ξεφεύγοντας για λίγο από τη συνθήκη της πανδημίας, του παγκόσμιου εγκλεισμού και την ατμόσφαιρα της απειλής του θανάτου.

Μέσα από τα έργα περιπλανιόμαστε σε μια Αθήνα δίχως κόσμο, στα μονοπάτια του Λυκαβηττού, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τα Αναφιώτικα, πεντάμορφα στην εγκατάλειψη από περαστικούς.

Οι καλλιτέχνες μιλούν για το παρόν του παρελθόντος μας, δίχως νοσταλγία, μέσα από τη χειραγώγηση των υλικών που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη. Χώμα, μαλλί, καλάμια, υφάσματα, άχυρα, κλωστές και βελόνα, αργαλειοί…

Συμμετέχουν με έργα τους μεταξύ άλλων οι Λίντα Μπένγκλις, Βούλα Γουνελά, Ηλίας Κοέν, Καλλιόπη Λεμού, Aντριάν Βιλάρ Ρόχας κ.ά/

Σημειώνεται ότι σε όλους τους χώρους της Τεχνόπολης ισχύουν τα τρέχοντα μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων κατά της διασποράς του Covid-19, όπως προβλέπει η ισχύουσα ΚΥΑ.

Ημερομηνίες: 18 Ιανουαρίου έως 11 Μαρτίου 2022

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή, 10.00 – 22.00

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων / Αίθουσα: Νέοι Φούρνοι

Είσοδος ελεύθερη

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης