Στο πλαίσιο των κοινωνικών προγραμμάτων που πραγματοποιεί από το 2016, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην εφαρμογή του προγράμματος  εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης «Μαθαίνουμε στο Σπίτι», προσφέροντας 20% από κάθε ανανέωση ή αναβάθμιση συνδρομής Φίλων στην αγορά tablets  για τα σχολεία.  

Στόχος του Μουσείου είναι η ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε τεχνολογικό εξοπλισμό, η βελτίωση των υπηρεσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και η καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Ευγενία Χριστοδουλάκου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης:

«Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κατακλύζεται από παιδιά που συρρέουν για να δουν από κοντά τις συλλογές και τις εκθέσεις μας.
   
Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, οι εικαστικές δράσεις για οικογένειες και ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής προσφέρουν  δημιουργία, χαρά και αναπτύσσουν την ομαδικότητα.
   
Σήμερα,  κύριο μέλημά μας είναι και πάλι η Παιδεία και η μουσειακή εμπειρία. Εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής υγειονομικής κρίσης, επιλέξαμε να δωρίσουμε το 20% από κάθε νέα συνδρομή ή ανανέωση των Φίλων μας για την αγορά tablets, στηρίζοντας το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Δεν είναι παρά ένα μικρό ευχαριστώ για τα τόσα χαμόγελα που γεμίζουν το μουσείο μας τόσα χρόνια. Κάθε πράξη προσφοράς είναι μία πράξη πολιτισμού και ο πολιτισμός είναι ένα ανοιχτό παράθυρο ελπίδας για τον καθένα μας. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα παραμείνει ανοιχτό με κάθε δυνατό τρόπο όσο υπάρχουν εκείνοι που το στηρίζουν και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον καθένα από καρδιάς.»
    

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης