Τα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης από εφέτος θα πραγματοποιούνται και online. Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα γίνονται όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό, αλλά καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής τόσο σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα όσο και σε ελληνόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό.

Μέχρι και τον Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη θα μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική. Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Online εργαστήριο για παιδιά 4-6 χρονών

Πρώτο διαδικτυακό εργαστήριο του 2021: Ανακαλύπτουμε τα γεωμετρικά σχήματα στα ειδώλια του Μουσείου.

Κυριακή 24/1: 11.00-13.00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυριακή 31/1: 11.00-13.00 (επανάληψη)

Στο πρώτο διαδικτυακό εργαστήριο του 2021, περνάμε την πόρτα του Μουσείου και περιπλανιόμαστε στις μεγάλες αίθουσές του. Παρατηρούμε μεγάλα και μικρά ειδώλια και ψάχνουμε να βρούμε τους ήρωες του παραμυθιού μας. Μια κομψή πριγκίπισσα, ένας ευθυτενής πολεμιστής και ένας επιβλητικός βασιλιάς κρύβονται ανάμεσά τους. Από εκεί ξεκινάει το παραμύθι μας, ένα παραμύθι που θα μας γυρίσει στα πέρατα του κόσμου για να βρούμε το πιο δυνατό πλάσμα και να ξυπνήσουμε τη φαντασία μας.

Το παιχνίδι με τα ειδώλια και τα σχήματα, μας δίνει τα εργαλεία να δημιουργήσουμε. Απλά υλικά από το σπίτι μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών σε κυκλαδικά και κυπριακά ειδώλια για να ξεπηδήσουν οι δικοί τους ήρωες, οι δικοί τους βασιλιάδες.

Υλικά:

-λευκά χαρτιά Α4

-1-2 σελίδες από εφημερίδα ή μια σακούλα χάρτινη από μανάβη ή πολύχρωμα φύλλα Α4

-μολύβι

-μαρκαδόροι ή λαδοπαστέλ

-ψαλίδι και κόλλα stick (ή ρευστή)

Info:

Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) – Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος). Εισιτήρια 8 ευρώ (γονέας και παιδί) στο https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/paidika-ergastiria-savvatokyriakou/

Πληροφορίες: emarkou@cycladic.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης