Την Κυριακή 17 Απριλίου, ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό γεγονός έλαβε χώρα στις αίθουσες του Μουσείου Φρυσίρα στην Πλάκα.

Oι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου «Ώθηση» ξενάγησαν τους επισκέπτες στην τρέχουσα έκθεση με τίτλο «Εκείνες / Elles», η οποία είναι αφιερωμένη στις γυναίκες δημιουργούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 11.30 έως και τις 14.30 οι μαθητές ξενάγησαν τους επισκέπτες στις αίθουσες και μοιράστηκαν μαζί τους πληροφορίες για τα έργα και τις καλλιτέχνιδες.

Η ιδέα για τη συγκεκριμένη δράση γεννήθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο, όταν οι υπεύθυνοι καθηγητές του σχολείου επισκέφθηκαν το μουσείο για να ρωτήσουν εάν μπορούν να πραγματοποιήσουν μια εκπαιδευτική δραστηριότητα για τους μαθητές τους κατά το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους γνωστοποιήθηκε – στα πλαίσια των ειδικών ξεναγήσεών που πραγματοποιεί το Μουσείο για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση – μια ανοικτή πρόσκληση και έτσι τον Ιανουάριο του 2016 πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική εκδρομή με αφορμή την έκθεση «Εκείνες/Elles».

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο κ. Φρυσίρας και μίλησε μαζί τους για τον πολιτισμό, τις Τέχνες, το μουσείο και τον σκοπό του.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το πολιτισμό, τις Τέχνες, το μουσείο και το σκοπό του. Στη συνέχεια, η επιμελήτρια του Μουσείου ξενάγησε τα παιδιά στην έκθεση.

Μετά από δέκα ημέρες, το σχολείο επικοινώνησε με το μουσείο όπου και ζήτησε οι ίδιοι οι μαθητές του να πάρουν μια συνέντευξη από τον κ. Φρυσίρα την οποία θα φιλοξενούσαν στο περιοδικό του σχολείου.

H συνέντευξη ήταν «μια έκπληξη για το επίπεδο των μαθητών και τις προσδοκίες που αναπτύχθηκαν ως προς τη ενεργό συμμετοχή των παιδιών με αφορμή την εμπειρία που έλαβαν από τη συγκεκριμένη επαφή τους με το μουσείο» όπως δήλωσε και ο ίδιος ο κ. Βλάσης Φρυσίρας. 

Παράλληλα, η συμμετοχή των παιδιών σε μια δράση που προήλθε με αφορμή την επίσκεψη στο μουσείο συνεχίστηκε και με την διοργάνωση μιας ημερήσιας ξενάγησης, από τους ίδιους τους μαθητές οι οποίοι σε συνεργασία με τους επιμελητές του μουσείου προετοίμασαν τη διενέργεια της και φρόντισαν για μια μέρα οι ίδιοι οι μαθητές να είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το δρώμενο.

X. K. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης