Κάθε μουσείο στην Ιταλία είναι κλειστό τώρα που όλη η χώρα έχει βάλει «λουκέτο» για να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Το «λουκέτο» αφορά και την έκθεση-ορόσημο στη Ρώμη για τον Ραφαέλο Σάντσιο ντα Ουρμπίνο, γνωστό ως Ραφαήλ, η οποία προοριζόταν να σηματοδοτήσει τα 500 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου ζωγράφου και αρχιτέκτονα της πρώιμης Αναγέννησης. Προς το παρόν, απομένει να βλέπουμε φωτογραφίες έργων του που εκτίθενται πίσω από κλειστές πόρτες.

Η εκπληκτική έκθεση στη Scuderie del Quirinale τιμά τη σύντομη ζωή του Ραφαήλ -πέθανε σε ηλικία μόλις 37 ετών- με περισσότερα από 200 έργα. Είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει αφιερωθεί σε αυτή την τόσο σημαντική μορφή της ιστορίας της Δυτικής τέχνης, παρουσιάζοντας 120 πίνακες ζωγραφικής και σχέδια του ίδιου του καλλιτέχνη καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Ραφαήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση με τίτλο «Raphael 1520-1483» -ασυνήθιστος τίτλος καθώς προτάσσεται η χρονολογία του θανάτου του- άνοιξε επισήμως στις 5 Μαρτίου και προοριζόταν να ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου. Στις 8 Μαρτίου, κατέβασε ρολά, όπως και τα άλλα μουσεία της Ιταλίας, και θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης