Με την πρώτη παγκόσμια προβολή του πολυαναμενόμενου «Saving North» του Μ. Τζόνσον θα πέσει η αυλαία του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020.

Το «Saving North» είναι η αληθινή ιστορία ενός αγώνα για την ανθρώπινη και πολιτιστική επιβίωση στον μυστηριώδη και νησιωτικό κόσμο του Ρωσικού Βορρά. Ένας ξένος από την Αγγλία, ο γνωστός φωτογράφος Richard Davies, μπαίνει σε αυτήν τη μυστηριώδη και απέραντη περιοχή του κόσμου με την ελπίδα να τεκμηριώσει τόσο τη δόξα όσο και την τραγική κατάρρευση των ταχέως εξαφανισμένων ξύλινων εκκλησιών της. Στην πορεία, ο Ντέιβις με την κάμερά του θα επιχειρήσει να ενώσει τις προσπάθειες για να αναζωογονήσει μια σχεδόν ξεχασμένη μικροσκοπική κοινότητα και την 300χρονη εκκλησία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια της βραδιάς, ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, θα μας ταξιδέψει με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι ερμηνεύοντας τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών. Μαζί του επί σκηνής, ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), ο Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι) και ο Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν).

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), μαζί με την Ecrans des Mondes (Παρίσι) και τον Σύνδεσμο Αναβίωσης Καστελλορίζου (Σίδνεϋ), τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ), του δήμου Μεγίστης, των Πρεσβειών της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ και έχει την ευγενική υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της ΕΡΤ και του ΕΚΟΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης