Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Με την πρεμιέρα του πολύ αναμενόμενου «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ινιαρίτου άνοιξε χθες την αυλαία του το 71ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, που για ακόμη μία χρονιά «τραβάει» τα βλέμματα των σινεφίλ του πλανήτη. Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστή ο Μάικλ Κίτον πραγματεύεται την ιστορία ενός ηθοποιού ο οποίος ψάχνει να βρει ένα ευφάνταστο κι άλλο τόσο ένδοξο τέλος για την καριέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φετινό φεστιβάλ εκτός από την παγκόσμια πρώτη του «Birdman» έχει αρκετές πρεμιέρες στο πρόγραμμά του. Τίτλοι όπως το «A pigeon sat on a branch reflecting on existence» του Ρόι Αντερσον, το «Παζολίνι» την ταινία που σκηνοθετικά υπογράφει ο αμερικανός σκηνοθέτης Έιμπελ Φεράρα, με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμ Νταφόε, μια ταινία που εστιάζει στην τελευταία μέρα της ζωής του Παζολίνι και φαίνεται να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού, Το «Manglehorn» με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο και το «Humbling».

Δυνατό παρόν «φωνάζουν» οι γαλλικές παραγωγές «Le dernier coup de marteau» του Αλεξ Ντελαπόρτ, το «Loin des hommes» του Νταβίντ Οελχόφεν και το «3 coeurs» του Μπενουά Ζακό.

Και η φετινή «Μόστρα» έχει στο πρόγραμμα της έντονη πολιτική διάσταση με χαρακτηριστική την αμερικανική παραγωγή «Good Kill» με πρωταγωνιστή τον Ίθαν Χοκ. Το φιλμ εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι πόλεμοι στον σύγχρονο κόσμο. Την αντιπολεμική αυτή ταινία που παρουσιάζει τα ηθικά διλήμματα που εγείρουν οι αμερικανικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή υπογράφει ο Άντριου Νίκολ από τη Νέα Ζηλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελληνικό χρώμα έχει η φετινή κριτική επιτροπή, καθώς πρόεδρος της είναι ο ελληνικής καταγωγής μουσικοσυνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά.

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται πενήντα πέντε κινηματογραφικές παραγωγές, εκ των οποίων είκοσι διεκδικούν το κορυφαίο βραβείο, το «Leone d‘ Oro» (Χρυσό Λέοντα), ενώ ήδη ξεχωρίζουν πολλές από τις νέες ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης:

Μάχη για τον «Χρυσό Λέοντα» στη Βενετία
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014, 12:44

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης