Με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να μπαίνουν για άλλη μια φορά σε lockdown για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τα μουσεία κλείνουν και εκθέσεις-υπερπαραγωγές δεν είναι πλέον επισκέψιμες.

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Kunsthistorisches) της Βιέννης, για παράδειγμα, χρειάστηκε να αποκλείσει το κοινό από μεγάλη έκθεση για τον Τιτσιάνο, καθώς στην Αυστρία είναι σε ισχύ μέτρα lockdown μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα χάσουμε εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε στο Artnet News η Σαμπίνε Χάαγκ, γενική διευθύντρια του μουσείου.

Η οικονομική ενίσχυση στον τομέα του πολιτισμού θα επεκταθεί και θα αυξηθεί, δήλωσε η Αντρέα Μάγερ, υφυπουργός Τέχνης και Πολιτισμού, χαρακτηρίζοντας τον πιθανό αντίκτυπο του lockdown στον πολιτιστικό τομέα της χώρας «άλλη μια οπισθοδρόμηση που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας έως τις 12 Δεκεμβρίου θα ισχύουν μέτρα lockdown, με αποτέλεσμα η έκθεση «Vermeer» για τον Ολλανδό ζωγράφο Γιοχάνες Βερμέερ, στην Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων (Gemäldegalerie Alte Meister) της Δρέσδης, να ματαιωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, αλλά δεν μπορεί να παραταθεί, καθώς θα μεταφερθεί στην Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης