Στο «Σπίτι της Κύπρου» θα παρουσιαστεί σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιουνίου, στις 20.00, το βιβλίο του Ορέστη Ρωσσίδη «Κίνηση – Μουσική».

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωσήφ Ιωσήφ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Αντριάνα Φλόρες- Μπόρκεθ, και ο θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, Νίκος Καμπάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ορέστης Ρωσσίδης γεννήθηκε στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας το 1953. Με την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 επέστρεψε με τους γονείς και τα αδέλφια του στην Κύπρο. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Με την αποφοίτησή του τιμήθηκε για την αθλητική και μουσική του προσφορά. Σπούδασε με υποτροφία Οικονομικά στο κρατικό πανεπιστήμιο της Πολιτείας Ουάσιγκτον και στη συνέχεια δίδαξε.

Ασχολήθηκε από μικρός με τον κλασικό αθλητισμό, σφαίρα, δίσκο και σφύρα. Στα τελευταία δύο αγωνίσματα είχε το παγκύπριο ρεκόρ για πολλά χρόνια. Συμμετείχε σε αρκετές διοργανώσεις με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Στους Βαλκανικούς της Άγκυρας το 1977 ήρθε πέμπτος στη σφαίρα. Τη δεκαετία του 1980 δημοσίευσε άρθρα για αθλητικά και περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και ταξιδιωτικές εντυπώσεις από διάφορες χώρες. Από το 1989 διευθύνει το γραφείο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδική Δημοκρατία.

Το βιβλίο «Κίνηση – Μουσική» είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Σπίτι της Κύπρου», Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης