H Επιστροφή

Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε: του Τζον Φιτζέραλντ. Αυτό που ξεκινά ως μια ανελέητη αποστολή για εκδίκηση εξελίσσεται σε ένα ηρωικό ταξίδι προς τη λύτρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Revenant
 

Η εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, υποψήφια για 12 Όσκαρ και βραβευμένη με 3 Χρυσές Σφαίρες, «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γ. Ινιαρίτου είναι το μεγάλο φετινό οσκαρικό φαβορί.

Σκηνοθέτης: Alejandro González Iñárritu
Ηθοποιοί: Tom Hardy, Leonardo DiCaprio, Domhnall Gleeson

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Steve Jobs
Βιογραφία του γκουρού της τεχνολογίας βραβευμένη με δύο Χρυσές Σφαίρες.
O υποψήφιος για Όσκαρ β’ ρόλου στην ταινία 12 Χρόνια Σκλάβος ,Μάικλ Φασμπέντερ αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ένα πρόσωπο σταθμό για τον 20ο αιώνα, τον ιδιόρρυθμο γκουρού της τεχνολογίας και ιδρυτή του κολοσσού που ακούει στο όνομα Apple, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη δημιουργία εργαλείων που θα βελτίωναν την επικοινωνία των ανθρώπων και θα αύξαναν την αποδοτικότητά τους, την ίδια στιγμή που καθιστούσε εαυτόν από τους πλέον αντιπαθείς, αν όχι μισητούς, ανθρώπους.

Tου Ντάνι Μπόιλ
με τους Μίκαελ Φασμπέντερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Σεθ Ρόγκεν, Σάρα Σνουκ, Κάθριν Γουότερστον, Τζεφ Ντάνιελς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Βανέσα Ρος, Τζον Ορτίζ

Δείτε το τρέιλερ:


«Οι Ήρωες του Κακού»

Ισπανική ιστορία βίαιης ενηλικίωσης. Την πρώτη του μέρα στο σχολείο, ο Αρίτζ πέφτε θύμα βίαιου εξευτελισμού από έναν πιο χειροδύναμο συμμαθητή του. Ένας άλλος νεαρός, ο Εστέμπαν, θα σπεύσει να τον βοηθήσει. Όπως ανακαλύπτουν, οι δυο τους έχουν αρκετά κοινά: είναι αντικοινωνικοί, περιθωριακοί, παράξενοι… Σύντομα στην παρέα τους θα προστεθεί η Σαρίτα, ένα μοναχικό αγοροκόριτσο. Οι τρεις έφηβοι αρχίζουν να κλέβουν μαγαζιά, παίρνοντας οτιδήποτε δεν μπορούν να πληρώσουν. Όμως κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις ληστείες συλλαμβάνονται από έναν φύλακα, και ο μόνος τρόπος να διαφύγουν είναι να χρησιμοποιήσουν βία. Έχοντας κάνει αυτό το πρώτο βήμα, αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να αντιδράσουν βίαια για να εκδικηθούν οποιονδήποτε τους έχει ταπεινώσει ή αδικήσει στο παρελθόν: μαθητές, δασκάλους και άλλους ανεπιθύμητους. Έτσι σχηματίζουν τους «Ήρωες του Κακού».

Los Heroes del Mal

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Ζόε Μπεριατούα με τους: Χόρχε Κλεμέντε, Μπεατρίζ Μεντίνα, Εμίλιο Παλάτσος

Δείτε το τρέιλερ:

Ιάκωβος Ο Ψεύτης
Προς το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, σε ένα εβραϊκό γκέτο που βρίσκεται σε κάποια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης ο εβραίος Ιάκωβος ακούει τυχαία από το γερμανικό ράδιο ότι οι Ρώσοι νικούν στο Μέτωπο και πλησιάζουν προς το μέρος τους. Όταν μεταβιβάζει την είδηση στους συγκρατούμενούς του, κανείς δεν το πιστεύει, γι’αυτό ο Ιάκωβος εφευρίσκει το ψέμα ότι έχει παράνομα ένα ραδιόφωνο. Από εκείνη την στιγμή κάθε φορά που οι άλλοι θα τον ρωτούν για την έκβαση του πολέμου, ο Ιάκωβος θα τους λέει για νέα φανταστική νίκη των Ρώσων.
Τα νέα ανεβάζουν το ηθικό της κοινότητας και ο Ιάκωβος βρίσκεται στο δίλημμα να αποκαλύψει την αλήθεια ή να τους κρατήσει στην εφησυχαστική πλάνη τους;
Υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ ανατολικογερμανική ταινία του 1974.

Jacob Der Lugner

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Φρανκ Μπάιερ με τους: Βλαστιμίλ Μπρόντσκι, Έρβιν Γκεσόνεκ, Μανουέλα Σιμόν

Δείτε το τρέιλερ:

Κοκορόκι: Ο Ήρωας της Φάρμας

Όταν γεννήθηκε ο Ρόκι ήταν ένα αδύναμο κοτοπουλάκι.
Αλλά όταν ο κακός μεγαλό-αγρότης της περιοχής απειλεί να καταστρέψει το σπίτι και την οικογένεια του, ο Ρόκι θα πρέπει να μεταμορφωθεί από ένα συνεσταλμένο, νεαρό «κοτόπουλο» σε ένα γενναίο κόκορα.
Ο Ρόκι και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που θα μας αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα από το μέγεθός του.

Un gallo con muchos huevos

Μεξικάνικο animation

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλ Ρίβα-Παλάθιο Αλατρίστε, Ροντόλφο Ρίβα-Παλάθιο Αλατρίστε

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης