Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Madame Bovary
(Μεταφρασμένος Τίτλος: Μαντάμ Μποβαρί)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Γκυστάβ Φλομπέρ, η ιστορία του μοιραίου πάθους της Μαντάμ Μποβαρί, μιας από τις διασημότερες λογοτεχνικές ηρωίδες της ιστορίας αναβιώνει στην μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνίστρια την νεαρή σταρ Μία Ουασικόφσκα («Η Αλίκη Στη Χώρα των Θαυμάτων», «Stoker»).
Η Έμμα Μποβαρί, μορφωμένη και καλοαναθρεμμένη παρά την ταπεινή της καταγωγή, ασφυκτιά στην φάρμα του πατέρα της και παντρεύεται από παρόρμηση τον γιατρό της μικρής της πόλης για να αποδράσει. Όμως, μια μικρή γεύση από την υψηλή κοινωνία είναι αρκετή για να την κάνει να βαρεθεί την «μικρή» της ζωή και να αναζητήσει την απόλαυση και το κοινωνικό κύρος σε άλλους κύκλους – και άλλες ανδρικές αγκαλιές- με τραγικά αποτελέσματα.

Σκηνοθεσία: Σόφι Μπαρτ
Ηθοποιοί: Μία Βασικόφσκα, Έζρα Μίλερ, Πολ Τζιαμάτι, Χένρι Λόιντ Χιουζ

Une Heure de Tranquillite
(Μεταφρασμένος Τίτλος: Μην Ενοχλείτε, Παρακαλώ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο φανατικός θαυμαστής της τζαζ, Μισέλ, βρίσκει ένα σπάνιο άλμπουμ σε μια υπαίθρια αγορά, το μόνο που ονειρεύεται είναι να πάει σπίτι του αμέσως να τον απολαύσει. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν φαίνεται ότι ολόκληρος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον του για να μη βρεί… μία ώρα ησυχίας! Η σύζυγος του βρίσκει τη μέρα να του αποκαλύψει κάτι που θα τον ταράξει, ο εκκεντρικός γιος του, του φορτώνει ανεπιθύμητους επισκέπτες , ο κολλητός του ζητάει τη συμβουλή του για κάτι επείγον, ο γείτονας του κάνει συνεχώς ενοχλητικές ερωτήσεις, η καθαρίστρια θέλει να βάλει ηλεκτρική σκούπα, η μητέρα του δεν σταματά να τηλεφωνεί και το κερασάκι στην τούρτα … η ερωμένη του θέλει να αποκαλύψει την μεγάλη της ενοχή. Αν σε αυτά προστεθούν οι επισκευές που πρέπει να γίνουν στα υδραυλικά του σπιτιού από εργάτες με τους οποίους δεν μπορεί να συνεννοηθεί και η απαίτηση των κατοίκων της πολυκατοικίας να γίνει στο διαμέρισμα του ένα επετειακό πάρτι, η επιθυμία του Μισέλ μετατρέπεται σε έναν αληθινό εφιάλτη.

Το μόνο που τον σώζει είναι η μαεστρία του στα ψέμματα, η υπερκινητικότητα του, η πονηριά του, η αισιοδοξία του και το «καλό του άστρο».

Song One
(Μεταφρασμένος Τίτλος: Ένα Φιλί για το Τέλος)

Η Φράνι, μία ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Μαρόκο, επιστρέφει στη Νέα Υόρκη όταν ένα ατύχημα θα αφήσει το νεαρό αδερφό της Χένρι σε κωματώδη κατάσταση. Η Φράνι ήταν συναισθηματικά και γεωγραφικά απομακρυσμένη από το μικρό της αδερφό και τη μητέρα τους. Η επανασύνδεση με την οικογένεια της, θα την κάνει να κατανοήσει και να εκτιμήσει τη δέσμευση του Χένρι με τη μουσική, και θα αρχίσει να αναζητά τα μέρη και τους καλλιτέχνες που αγαπούσε ο αδερφός της. Θα γνωρίσει το Τζέιμς- το μουσικό είδωλο του Χένρι, που παρά τα φαινόμενα, είναι ένας ντροπαλός κι εσωστρεφής άντρας. Μία δυνατή έλξη ξυπνά μεταξύ τους με φόντο τη μουσική σκηνή του Μπρούκλιν.

Strange Magic
(Μεταφρασμένος Τίτλος: Παράξενη Μαγεία)

Η Παράξενη Μαγεία, η νέα εντυπωσιακή ταινία κινουμένων σχεδίων της Lucasfilm Ltd., είναι ένα φαντασμαγορικό παραμύθι, αλλά καθόλου συνηθισμένο. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από ξωτικά, καλικάτζαρους και παράξενα πλάσματα πρωταγωνιστεί σε αυτό το ξέφρενο μιούζικαλ εμπνευσμένο από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός», γεμάτο από τραγούδια των τελευταίων έξι δεκαετιών από τον Elvis Presley μέχρι τη Beyoncé και τη Lady Gaga.

Μία πριγκίπισσα που έχει απαρνηθεί την αγάπη, ένας ευαίσθητος κακός, μία τρελούτσικη Νεράιδα Ζαχαρένια, ένα πεισματάρικο και καλόψυχο ξωτικό, ένα πονηρό ιμπ και ένας ιππότης που καμία σχέση δεν έχει με τον Πρίγκιπα των Ονείρων μας. Αυτοί είναι οι ήρωες που διεκδικούν το ίδιο μαγικό φίλτρο και μπλέκουν σε ατελείωτες περιπέτειες και διασκεδαστικές παρεξηγήσεις σε ένα παραμύθι που θα τραγουδηθεί πολύ!

Ακούγονται: Χρήστος Θάνος, Στεφανία Φιλιάδη, Σταύρος Σιούλης, Χριστέλα Γκιζέλη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Σοφία Τσάκα, Βίνα Παπαδοπούλου, Γιάννης Στεφόπουλος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Τάσος Κωστής

San Andreas
(Μεταφρασμένος Τίτλος: San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα)

Μετά την ενεργοποίηση του διαβόητου ρήγματος του Σαν Ανδρέας και τον τρομερό σεισμό 9 ρίχτερ που προκάλεσε, ένας πιλότος διασωστικού ελικοπτέρου (Ντουέιν Τζόνσον) με την εν διαστάσει σύζυγό του (Κάρλα Γκουτζίνο) θα μεταβούν από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο για να σώσουν την μοναχοκόρη τους.

Το επικίνδυνο ταξίδι είναι μόνο η αρχή: πάνω που πιστεύουν ότι τα χειρότερα πέρασαν, νέα εμπόδια και αντιξοότητες θα εμφανιστούν στον δρόμο τους.

Η περιπέτεια δράσης «San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα» σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία του Ντουέιν Τζόνσον με τον σκηνοθέτη Μπραντ Πέιτον, μετά τη συνεργασία τους στο «Journey 2: The Mysterious Island».

Στην ταινία θα δούμε επίσης την Κάρλα Κουτζίνο («Night at the Museum», «Entourage»), την Αλεξάντρα Νταντάριο («Percy Jackson: Sea of Monsters», «True Detective»), την Άρτσι Παντζάμπι («The Good Wife») και τον υποψήφιο για Όσκαρ Πολ Τζιαμάτι («Cinderella Man»).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης