Διήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια, διοργανώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821,

Το αφιέρωμα θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη μέρα θα λάβει χώρα στον κήπο μπροστά στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου βρίσκεται και το άγαλμα του Καποδίστρια.

Θα αναγνωστούν κείμενα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, μέσα από δικά του γραπτά, επιστολές και σημειώσεις. Τα κείμενα σταχυολογήθηκαν από την ηθοποιό Ναταλία Καποδίστρια, απόγονο του Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ θα διαβαστούν κείμενα από τους ηθοποιούς, Σπύρο Ασωνίτη, Σπύρο Βέργη, Ναταλία Καποδίστρια και Μαριέττα Σαββανή. Τραγούδια από την «Ελληνική Επανάσταση», θα ερμηνεύσει ο βαρύτονος, Άγγελος Χονδρογιάννης. Στο πιάνο θα τον συνοδεύει η πιανίστα, Μαριλένα Ελούλ. Στο τέλος της αυριανής βραδιάς, η Φιλαρμονική Εταιρεία «Ιωάννης Καποδίστριας» και τα μέλη της «Παιδικής Χορωδία Κέρκυρας», Παύλος Βαραγκούλης, Ιωσήφ Καποδίστριας και Χάρης Καποδίστριας, θα ερμηνεύσουν τον «Ύμνο εις την Ελέυθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού σε μελωδία Νικόλαου Μάντζαρου. Τον «Ύμνο» στα παιδιά της χορωδίας δίδαξε η μαέστρος της χορωδίας Κέρκυρας, Χριστίνα Καλλιαρίδου.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις του αφιερώματος στον Ιωάννη Καποδίστρια θα ολοκληρωθούν, υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στο Παλαιό Φρούριο, με μία μουσική βραδιά, από τους λυρικούς τραγουδιστές, Βασιλική Καραγιάννη, Πέτρο Καρύδη, Παντελή Κοντό, Τζίνα Πούλου, τον μαέστρο και πιανίστα, Νίκο Βασιλείου, θα ερμηνευτούν τραγούδια και άριες από όπερες που γράφτηκαν για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ στο δεύτερο μέρος, θα ερμηνευτούν γνωστές άριες από το Ιταλικό Μπελ Κάντο. Η ηθοποιός Χριστίνα Κουλουμπή θα απαγγείλει ποίηση εμπνευσμένη από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τη σκηνοθεσία του διήμερου αφιερώματος για τον Ιωάννη Καποδίστρια, ανέλαβε ο πανευρωπαϊκά γνωστός Κερκυραίος σκηνοθέτης, Πέτρος Γάλλιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης