Με τους Μυρτώ Αλικάκη, Ανδρέα Κωνσταντίνου και Ναταλία Σουίφτ μοιραζόμαστε στιγμιότυπα από τα γυρίσματα ενός ακόμη επεισοδίου της νέας σειράς μυθοπλασίας της ΕΡΤ, «Καρτ ποστάλ», που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της διάσημης Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ και αποτελείται από 12 αυτοτελείς ιστορίες.

«Το ζαχαροπλαστείο» είναι ο τίτλος του συγκεκριμένου επεισοδίου που γυρίζεται αυτό το διάστημα στην Κρήτη, με φόντο τον μαγευτικό Άγιο Νικόλαο, αγαπημένο τόπο της συγγραφέως, και στη μαγευτική Ελούντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η Αγγελική (Ναταλία Σουίφτ) έχει ταλέντο στη ζαχαροπλαστική. Τα γλυκά της είναι μικρά έργα τέχνης. Μέσα στον πυρετό της δημιουργίας, ζει εγκλωβισμένη σε μια μικρή κοινωνία και στα σχέδια της μητέρας της (Μυρτώ Αλικάκη) για γάμο και οικογένεια. Η γνωριμία της με τον Joseph (Αντρέα Κωνσταντίνου) θα είναι καταλυτική και θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζόζεφ (Aνδρέας Κωνσταντίνου), πρωταγωνιστής –και συνδετικός κρίκος– στις 12 αυτοτελείς ιστορίες της σειράς, είναι ένας ελληνικής καταγωγής, εσωστρεφής Άγγλος αρχαιολόγος, ο οποίος επιστρέφει στα πατρογονικά εδάφη για να αναλάβει θέση συμβούλου σε μια ανασκαφή. Μόνο που τα θεμέλια στα οποία ο ίδιος έχει στήσει τη ζωή του αποδεικνύονται σαθρά. Θα περιπλανηθεί στην Κρήτη σ’ ένα συναρπαστικό και δυναμικό ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο της ψυχής του, μέσα από το οποίο θα συμφιλιωθεί με τον έρωτα που λάθεψε, τις πληγές που κακοφόρμισαν, τον θάνατο που τον σημάδεψε όταν ήταν παιδί.

Η σειρά φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Γιώργου Παπαβασιλείου. Την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου έχουν αναλάβει, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*), η Δώρα Μασκλαβάνου και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος. Η σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και τα τραγούδια είναι του Μίνου Μάτσα. Σκηνογράφος είναι η Πηνελόπη Βαλτή και ενδυματολόγος η Μάρλι Αλιφέρη.

Συγγραφέας: Βικτόρια Χίσλοπ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαβασιλείου
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και τραγούδια: Μίνως Μάτσας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος, Pete Rowe
Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Σγουρού
Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη, Ελισάβετ Χατζηνικολάου
Εκτέλεση παραγωγής: NEEDaFIXER

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης