Tην Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 ανακοινώθηκαν τα Βραβεία Βιβλίου Public 2021. Οι εκδόσεις Διόπτρα με μεγάλη χαρά δέχθηκαν το βραβείο για την κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, για το βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη «Γέτι, η δύναμη του ακόμη».
 
Σε ανάρτησή της στο facebook η Μαρίνα Γιώτη σημειώνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που πιστέψατε και στηρίξατε το βιβλίο από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε. Η αγάπη σας μου δίνει συνεχώς μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω να φαντάζομαι και να δημιουργώ. Είστε το δικό μου “Γέτι” και γι’ αυτό σας είμαι πραγματικά ευγνώμων!
Συνεχίστε να διαδίδετε το μήνυμα του “Γέτι” σε μια γενιά παιδιών που θα μπορούν να ονειρεύονται, αλλά και να καταφέρνουν να φτάνουν τα αστέρια. Σήμερα, χάρη σε όλους εσάς, ακούμπησα για μια στιγμή τα δικά μου αστέρια. Σας ευχαριστώ…»

Ο εκδότης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε τη Μαρίνα να ανταμείβεται από τους αναγνώστες: είναι άξια και δουλεύει σκληρά και μεθοδικά και κάθε χρόνο καταφέρνει να εξωτερικεύει τις ευαισθησίες της με τον καλύτερο τρόπο. Μαρίνα μας, συγχαρητήρια από όλους μας στη Διόπτρα!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 
Στα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public ψήφισαν συνολικά 182.354 αναγνώστες.


 

Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.

Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.

Η συγγραφέας:

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση. Για 15 χρόνια ήταν συνέταιρος και δημιουργική διευθύντρια σε εταιρεία οπτικής επικοινωνίας και Διευθύνουσα Σύμβουλος στο αθλητικό κέντρο για παιδιά Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και με τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Η Στιγμούλα και ακολούθησαν Η Στιγμούλα είναι δυνατή! και η σειρά Παραμύθια… αλλιώς: Σκουφοκοκκινίτσα (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2016), Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, Ρεβιθοκοντούλης (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2017) και Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη; από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωμα για μαμάδες με τίτλο Μια καρδιά, το οποίο έχει μεταφραστεί σε δύο γλώσσες και έχει λάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία του στο Amazon. Ακολούθησαν δύο ακόμα λευκώματα, το Μια στιγμή και το Μια αγκαλιά. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς Μελισσάκια στα Θρανία με τίτλο Δώσε Λύση στο Μελίσσι και το 2020 το δεύτερο με τίτλο Το Κάτι τι;.

Τον Οκτώβριο του 2020 κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο με τίτλο Γέτι, η δύναμη του ακόμη.
Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ιταλικά. Έχει μια κόρη 11 ετών.
 
Για εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και ιδέες σχετικά με τα θέματα του βιβλίου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Μαρίνας www.marinagioti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης