To ντοκιμαντέρ του Νέιθαν Γκρόσμαν πάνω στη ζωή της ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ που έκανε πρεμιέρα εφέτος στο Φεστιβάλ της Βενετίας παρουσιάζει το πρώτο τρέιλερ και αναμένεται να γίνει ένα από τα φιλμ του είδους που θα διανεμηθεί σε μεγάλους κινηματογράφους ανά τον κόσμο.

Στο «I am Greta» ο Νέιθαν Γκρόσμαν κινηματογράφησε για ένα χρόνο την καθημερινότητα της Τούνμπεργκ.
Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2018 όταν η 15χρονη Τούνμπεργκ, ξεκίνησε μία απεργία για το Κλίμα, απέχοντας από το σχολείο. Το μήνυμά της προς τους ενήλικες ήταν ότι αφού δεν νοιάζεστε για το μέλλον μου στη γη, γιατί να νοιαστώ για το μέλλον μου στο σχολείο; Μέσα σε μερικούς μήνες, η απεργία της εξελίχθηκε σε ένα διεθνές κίνημα, με το ήσυχο κορίτσι που είχε διαγνωστεί  με το σύνδρομο Άσπεργκερ, να γίνεται μία ακτιβίστρια διεθνούς εμβέλειας. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον ηρωισμό και το πάθος της Γκρέτα, στον αγώνα της κατά της κλιματικής αλλαγής και κερδίζει τις εντυπώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ο σκηνοθέτης Nathan Grossman και οι παραγωγοί Cecilia Nessen (Bergman: A Year in the Life) και Fredrik Heinig (Midsommar), που επιμελήθηκαν το ντοκιμαντέρ το οποίο περιλαμβάνει και ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος πλάνα, ιχνηλατούν το ταξίδι της Γκρέτα Τούνμπεργκ από τις σχολικές αίθουσες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να δώσει τη διάσημη ομιλία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και να χαρακτηριστεί η «φωνή μιας γενιάς», η φωνή πολυάριθμων συνομήλικών της που ζητούν από τις κυβερνήσεις να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σωτηρία του πλανήτη Γη τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γκρέτα προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης στα 16 της χρόνια, συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Time στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους παγκοσμίως για το έτος 2019, έγινε έμπνευση για να της αφιερώσει ποίημα η Patti Smith και έλαβε το βραβείο Right Livelihood Award.

Τον Αύγουστο, η 17χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ ανακοίνωσε την επιστροφή της στο σχολείο αφού απουσίασε έναν χρόνο για να ταξιδέψει στον κόσμο προκειμένου να διαδώσει το περιβαλλοντικό μήνυμά της. Το φιλμ «I Am Greta» κάνει πρεμιέρα στους βρετανικούς και ιρλανδικούς κινηματογράφους στις 16 Οκτωβρίου.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης