Οι Word of Mouth, οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι του human beatbox στην Ελλάδα, δηλαδή της τέχνης αναπαραγωγής ρυθμών και μελωδιών με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος, γιορτάζουν τα 5 χρόνια ύπαρξής τους με σειρά live εμφανίσεων και street performances στην πατρίδα του hip hop την Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της επίσημης πρόσκλησης της BEATBOXER ENTERTAINMENT για συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις ΑMERICAN BEATBOX FESTIVAL & HIP HOP SUBWAY SERIES, που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 3-6 Μαΐου 2012.

Το 2009 οι WOM γίνονταν οι πρώτοι Έλληνες beatboxers που βγήκαν από τα σύνορα της χώρας, λαμβάνοντας μέρος στον τελικό ομάδων – εθνών του Παγκόσμιου Διαγωνισμού- Festival BEATBOX BATTLE (Βερολίνo 2009), και τώρα δέχονται την πιο μεγάλη πρόσκληση- πρόκληση για ένα βήμα πιο πέρα σε καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό επίπεδο στη τέχνη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ενεργητικό τους έχουν σειρά πετυχημένων εμφανίσεων στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ (2009) και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (2011 & 2012), TEDx Athens 2011, ενώ έχουν ανοίξει συναυλίες καταξιωμένων hip hop ξένων καλλιτεχνών στην Ελλάδα, όπως SNOOP DOGG (US), PHI-LIFE CYPHER (UK), Lords of the Underground (US) και Beat Assaillant (US). Η σταθερή συνεργασία τους από το 2009 με το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Σανάδες» ανέδειξε τις δυνατότητες της μουσικής σύνδεσης φωνής και beatbox, με σειρά πετυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Επίσης, οι φωνητικές τους ικανότητες έχουν χρησιμοποιηθεί σε σειρά διαφημιστικών για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, σε ειδικά γεγονότα των MTV UK, COSMOTE, ΕΤ1, ADIDAS, ΕΒΓΑ, ΑΥΡΑ Bloom, κ.ά. αλλά και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012. Τέλος, είναι δημιουργοί της πρώτης Beatbox Academy στην Ελλάδα, στην οποία διδάσκουν τα μυστικά και την τεχνική του beatbox.

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης