Η Σάρα Κλαρκ ταξίδεψε 10.000 μίλια για να ετοιμάσει το δείπνο των Χριστουγέννων για το προσωπικό της Βρετανικής Αποστολής στην Ανταρκτική (BAS).

Η 37χρονη σεφ προσφέρθηκε να μαγειρέψει για τα 50 στελέχη του σταθμού της Βρετανικής Αποστολής στην Ανταρκτική στο Κινγκ Έντουαρντ της Νότιας Γεωργίας, μέρος των βρετανικών υπερπόντιων εδαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστημονική ομάδα μελετά τα επίπεδα θηρευτών, όπως οι φώκιες και οι πιγκουίνοι και συνεργάζεται με τα αλιευτικά στην περιοχή.

«Θα έχουμε σπιτική πίτσα και μπάρμπεκιου για το γεύμα των Χριστουγέννων, έχει γίνει παράδοση εδώ» ανέφερε η σεφ στην εφημερίδα «The Independent» από τη βάση στη νότια ήπειρο. Σχεδιάζει να συγκεντρώσει στο γιορτινό τραπέζι περίπου 25 άτομα (αργότερα, όχι τον Δεκέμβριο θα βρεθούν μαζί 50 άτομα) το προσωπικό της BAS, μέλη της κυβέρνησης της Νότιας Γεωργίας και εργαζόμενοι σε κοντινό μουσείο. «Θα συναντηθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι» λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κλαρκ θεωρεί ότι το δείπνο για πολλούς ανθρώπους σε αυτές τις συνθήκες θα είναι μια μοναδική περιπέτεια.

Η 37χρονη σεφ Σάρα Κλαρκ

Για να κάνει τη δουλειά, η Κλαρκ χρειάστηκε να εγκαταλείψει την οικογένειά της για έξι μήνες και να υποβληθεί σε εντατική υποχρεωτική εκπαίδευση, η οποία περιελάμβανε μαθήματα πρώτων βοηθειών και επιβίωσης στη θάλασσα έως και χρήσης αναπνευστικών συσκευών σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα για τους τρόπους αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς η θερμοκρασία όλο τον χρόνο είναι -15 έως -20 βαθμοί Κελσίου.

Όταν ξυπνήσουν το πρωί της 25ης Δεκεμβρίου, σε αντίθεση με τις κανονικές μέρες στη βάση κατά τις οποίες οι ίδιοι σερβίρουν το πρωινό (δημητριακά, γιαούρτι και φρεσκοψημένο ψωμί), και έπειτα ένα σνακ με μπέικον στις 11.00, θα απολαύσουν ένα ξεχωριστό γιορτινό γεύμα. Η ομάδα θα συγκεντρωθεί για να τραγουδήσει τα κάλαντα και να παίξει μουσικά όργανα στην εκκλησία του Γκρίτβικεν και θα στείλει χαιρετισμούς των Χριστουγέννων σε άλλες βάσεις στην Ανταρκτική προτού καθίσει για το κοινό γεύμα.

Η Σάρα Κλαρκ θα παραμείνει στη βάση για 130 μέρες μετά τα Χριστούγεννα, προτού αρχίσει η περίοδος της συνεχούς νύχτας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης