Στον Γιώργο Λάνθιμο ανέθεσε τη νέα καμπάνια του ο οίκος Gucci με αφορμή την κολεξιόν για την Άνοιξη Καλοκαίρι 2020 και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η κινηματογραφική ματιά του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη συναντά τον υπερρεαλιστικό κόσμο του Αλεσάντρο Μικέλε, διευθυντή δημιουργικού στον Gucci και δημιουργεί ένα εκτυφλωτικό κολάζ εικόνων στους δρόμους του Λος Άντζελες, αλλά και το εμβληματικό ξενοδοχείο Chateau Marmont.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης έστησε ένα επιβλητικό σκηνικό με μοντέλα και άλογα και το αποτέλεσμα των καρέ κόβει την «καλλιτεχνική» μας ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος βλέπουμε τα άλογα να γίνονται συμπρωταγωνιστές της καμπάνιας, συνήθως σε συνδέσεις τριάδας (δύο μοντέλα και ένα άλογο).

Τα μοντέλα πόζαραν αγκαλιά με τα άλογα, προωθώντας τις χρωματιστές, εκλεπτυσμένες δημιουργίες του οίκου Gucci. Στο αινιγματικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο οίκος αναφέρεται στη δύναμη της τριπλέτας, σημειώνοντας: «μην υποτιμάτε ποτέ την ισχύ της» και θέτει τα βασικά ερωτήματα του ίδιου του θεατή χωρίς να δώσει απάντηση: τι είναι τα άλογα στη φωτογραφία; Μέλος της οικογένειας; Κάτι σαν κατοικίδιο; Έχει θεραπευτική ιδιότητα; Μια μυθολογική μετεμψύχωση μιας θεότητας του έρωτα; Μια αναφορά στην καταγωγή του οίκου και τη σύνδεση με την ιππασία;

Το όραμα του οίκου Gucci

Από την αρχή της θητείας του Alessandro Michele στο Gucci, οι εκστρατείες του οίκου έχουν μεταφέρει τους θεατές από το μακρινό διάστημα σε μια θεατρική σκηνή του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 40, τη Disneyland στην ελληνική πόλη Selinunte του 7ου αιώνα π.Χ., με μια εκλεκτική σειρά από λαμπερούς πρωταγωνιστές και starlets, όπως οι Harry Styles , Tippi Hedren, Courtney Love, Gucci Mane και Iggy Pop μεταξύ τους. Εξίσου εκλεκτοί ήταν και οι συντελεστές, από τον πολύχρονο συνεργάτη του Michele, Glen Luchford στον street φωτογράφο Bruce Gilden και τους κινηματογραφιστές Harmony Korine και Γιώργο Λάνθιμο.

Ο οίκος Gucci υποκλίνεται εκ νέου στον Γιώργο Λάνθιμο

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος που έγινε διάσημος για την ικανότητά του να δημιουργεί ιδιόμορφους κόσμους μέσα στις ταινίες του, συνεργάζεται ξανά με τον οίκο Gucci.
Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Γιώργος Λάνθιμος έστρεψε το βλέμμα του μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής του στην Cruise 2020 του Gucci για τις ανάγκες του look book της συλλογής του διάσημου ιταλικού οίκου.

Καινούργιες φωτογραφίες με την υπογραφή του Γιώργου Λάνθιμου συγκροτούν ένα καινούριο βιβλίο τέχνης για τον οίκο Gucci, με τίτλο «Ωοτοκία».

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης