Η Λι – Αν Πίνοκ αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν όταν μιλούσε για τον ρατσισμό.

Η σταρ του βρετανικού γυναικείου γκρουπ Little Mix, η οποία προωθεί το ντοκιμαντέρ της «Leigh-Anne: Race, Pop & Power» που θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα στο BBC Three δήλωσε στον Τύπο: «Στην πραγματικότητα φοβόμουν να μιλήσω, γι αυτό δεν το έκανα για τόσα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φοβόμουν ότι οι άνθρωποι δεν θα καταλάβαιναν, γιατί αισθάνομαι ότι τον ρατσισμό, αν δεν τον βιώσεις, πώς θα τον κατανοήσεις πραγματικά και θα τον νιώσεις και θα το καταλάβεις;» ανέφερε.

Η Λι – Πίνοκ συνέχισε: «Επίσης φοβόμουν μήπως χάσω τους θαυμαστές μου, φοβόμουν μήπως προσβάλω τους θαυμαστές, επειδή δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου. Κυριολεκτικά, απλά ήθελα να μιλήσω για το πώς ένιωθα».

Η Πίνοκ είπε ότι αισθάνεται «ενδυναμωμένη» από τότε που μίλησε για τον ρατσισμό και χαίρεται που «ολόκληρος ο κόσμος κάνει αυτή τη συζήτηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι η βιομηχανία της ποπ μουσικής δεν είναι αρκετά πολύμορφη όσον αφορά τη φυλή.

«Για μένα, η ποικιλομορφία είναι τόσο σημαντική και θέλω τα παιδιά μου να μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση και να βλέπουν τον εαυτό τους» τόνισε.

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια περιγράφει τις εμπειρίες της ως μαύρη γυναίκα στη μουσική βιομηχανία στο νέο της ντοκιμαντέρ «Race, Pop & Power».

 Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε το 2020 κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών του Black Lives Matter μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. Η Λι-Αν Πίνοκ μιλάει για το προσωπικό της ταξίδι και πώς η ιδιότητα της διάσημης σημαίνει ότι βρίσκεται σε μια πιο προνομιακή θέση από άλλους. Το ντοκιμαντέρ την ακολουθεί καθώς μαθαίνει πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το προνόμιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού που βλέπει στην κοινωνία γύρω της.

«Στην πλειοψηφία της ταινίας μιλάω για τις εμπειρίες μου, ως το πιο σκούρο μέλος της μπάντας μου στον πολύ λευκό ποπ κόσμο μου» δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian σε συνέντευξή της νωρίτερα αυτό τον μήνα. «Ήθελα πραγματικά να δουν οι άνθρωποι ότι το γεγονός ότι είμαι επιτυχημένη δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζομαι από τον ρατσισμό» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης