Το βρετανικό «Gramophone», ένα από τα διεθνώς εγκυρότερα περιοδικά στον χώρο της κλασικής μουσικής, ενέταξε την μεθαυριανή συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στα μουσικά γεγονότα του Ιουνίου, τα οποία «δεν πρέπει να χάσει» ένας φιλόμουσος!

Στον κατάλογο των επιλεγμένων εκδηλώσεων που παρατίθενται στο τελευταίο τεύχος (June 2012) του «Gramophone»!, βάσει ημερολογιακής λογικής, η συναυλία της Κ.Ο.Α. προηγείται εύλογα- αφού πραγματοποιείται την 1η Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα αναφέρει: «1η Ιουνίου, Αθήνα, Μέγαρο Μουσικής. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει έργα Μπετόβεν, Προκόφιεφ και Στραβίνσκι, με σολίστ τον πιανίστα Δημήτρη Σγούρο, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις άλλες του προτάσεις το «Gramophone», περιλαμβάνει το 6ο Φεστιβάλ Luminato στο Τορόντο, όπου θα παρουσιαστεί η νέα, multi-media παραγωγή του Φίλιπ Γκλας «Einstein on the Beach», το Φεστιβάλ Μπαχ στην Λειψία, την συναυλία του περίφημου αρχιμουσικού και σολίστ του βιολιού Πίντσας Ζούκερμαν στο Avery Fisher Hall της Νέας Υόρκης κ.ά..

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης