Μετά την εντυπωσιακή απαγγελία ποιημάτων της στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν νωρίτερα εφέτος, η 23χρονη ποιήτρια, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Αμάντα Γκόρμαν είναι τώρα στο εξώφυλλο του τεύχους Μαΐου της αμερικανικής Vogue.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποιήτρια και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και κατά των φυλετικών διακρίσεων προσέλκυσε την προσοχή του κόσμου των ΜΜΕ και της μόδας μετά την τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, έδωσε συνέντευξη στην πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, εμφανίστηκε στο ημίχρονο του Super Bowl και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων IMG.

Τα δύο βιβλία της, «The Hill We Climb: Poems» και «Change Sings: A Children’s Anthem», έχουν κατακτήσει τις κορυφαίες λίστες σε ολόκληρη την Αμερική.

Στη συνέντευξή της μιλώντας για το πόσο μακριά έχει φτάσει σε τόσο μικρή ηλικία, η Γκόρμαν λέει: «Χρειάστηκε τόση δουλειά, όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου και την κοινότητά μου, για να φτάσω εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποιήτρια μοιράζεται επίσης τα συναισθήματά της για την απίστευτη επιτυχία της και την προσπάθεια να επιτύχει το μεγαλείο.

«Έμαθα ότι δεν είναι πρόβλημα το να φοβάμαι. Και επιπλέον ότι δεν είναι πρόβλημα να αναζητώ το μεγαλείο» λέει. «Αυτό δεν με κάνει μια μαύρη τρύπα που αναζητά την προσοχή. Με κάνει σουπερνόβα» υπογραμμίζει.

Παρά την επιτυχία της μέχρι στιγμής, η γεννημένη στο Λος Άντζελες, Αμάντα Γκόρμαν αναφέρει ότι έχει γίνει πολύ πιο επιλεκτική σε αυτά που προωθεί, σημειώνοντας ότι απέρριψε περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια που της προσφέρθηκαν. Κοιτάζοντας μπροστά, αναμένει να προχωρά σε συνεργασίες μόνο εάν ευθυγραμμίζονται με τους μακροπρόθεσμους στόχους της – όπως η υποψηφιότητα για την προεδρία το 2036 – και δεν κάνουν σύμβολο τη μαύρη ταυτότητά της.

«Δεν θέλω να είμαι κάτι που γίνεται κλουβί – όπου για να είσαι επιτυχημένη Μαύρη νεαρή γυναίκα, πρέπει να είσαι η Αμάντα Γκόρμαν και να φοιτήσεις στο Χάρβαρντ» εξηγεί. «Θέλω κάποια να διαταράξει τελικά το μοντέλο που έχω δημιουργήσει».

Η Αμάντα Γκόρμαν φωτογραφήθηκε από την Άνι Λίμποιβιτς και το στυλ της επιμελήθηκε η Γκαμπριέλα Καρέφα-Τζόνσον. Η Αμερικανίδα ποιήτρια φορά δημιουργία Louis Vuitton από τον Virgil Abloh σε μια εμφάνιση που γιορτάζει την αφρικανική κληρονομιά του καλλιτεχνικού διευθυντή, αναφέρει το Vogue στη λεζάντα της ανάρτησής του στο εξώφυλλο στο Instagram. Η Γκόρμαν φωτογραφίζεται επίσης φορώντας τον Dior.

«Η πρώτη ποιήτρια στο εξώφυλλο του @voguemagazine. Είμαι αιώνια ευγνώμων και περιμένω να μην είμαι η τελευταία – καθώς τι είναι η ποίηση αν όχι ομορφιά;» έγραψε η Αμάντα Γκόρμαν σε ανάρτησή της στο Instagram. «Τι απόλαυση να κάνω αυτό το εξώφυλλο φορώντας δημιουργία που σχεδιάστηκε από τον πρωτοποριακό Μαύρο σχεδιαστή @virgilabloh που τιμά την κληρονομιά μου!» αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης