Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Άντονι Χόπκινς, θα πρωταγωνιστήσει ως Σίγκμουντ Φρόιντ στην ταινία «Freud’s Last Session». Οι συντελεστές θα παρουσιάσουν το κινηματογραφικό πρότζεκτ στην αγορά του 75ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σκηνοθέτης του φιλμ «Freud’s Last Session» είναι ο Μάθιου Μπράουν («The Man Who Knew Infinity», σε σενάριο του Μαρκ Σεν Ζερμέν («The God Committee»), διασκευασμένο από το ομώνυμο θεατρικό έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φιλμ διαδραματίζεται την παραμονή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Προς το τέλος της ζωής του, ο θεμελιωτής της ψυχανάλησης Φρόιντ προσκαλεί τον εμβληματικό Βρετανό συγγραφέα Κλάιβ Στέιπλς Λιούις για μια συζήτηση σχετικά με την ύπαρξη του Θεού. Εξερευνώντας τη μοναδική σχέση του Φρόιντ με την ομοφυλόφιλη κόρη του Άννα και το αντισυμβατικό ειδύλλιο του Λιούις με τη μητέρα του καλύτερού του φίλου, το φιλμ συνδυάζει παρελθόν, παρόν και φαντασία.

Ο εβραϊκής καταγωγής Φρόιντ, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με την οικογένεια του τη γερμανοκρατούμενη Βιέννη και να καταφύγει στο Λονδίνο, δέχεται στη δύση της ζωής του την επίσκεψη του 40χρονου, βετεράνου του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου συγγραφέα και καθηγητή της Οξφόρδης (ο οποίος ήταν αθεϊστής που μεταστράφηκε στον Χριστιανισμό το 1929).

Από όσο είναι γνωστό, οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν ποτέ στην πραγματικότητα, ωστόσο ο Σεν Ζερμέν έχει εμβαθύνει στο έργο τους, οπότε στη φανταστική συνάντηση που στήνει, παραθέτει πολλές από τις απόψεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο Μπράουν, ζούμε σε μία εποχή πολωμένη ιδεολογικά, χωρίς πραγματικό διάλογο. «Θέλω να κάνω μια ταινία που να θέτει τα μεγάλα ερωτήματα, διερευνώντας όσα βρίσκονται στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης: την αγάπη, την πίστη, τη θνητότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης