Φωτογραφική έκθεση: «Unique» από τη σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016, 15:29
Φωτογραφική έκθεση: «Unique» από τη σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές»
Η σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές»  διοργανώνει, με αφορμή την έναρξη του νέου κύκλου σεμιναρίων πάνω στη φωτογραφία, τον Οκτώβρη 2016 τη νέα της φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Unique».

Τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας «Διαδρομές», που δρα συλλογικά τα τελευταία 5 χρόνια, οργανώνουν μια ομαδική έκθεση πάνω στη μοναδικότητα της προσωπικής ματιάς. Οι φωτογράφοι μέσα από τις προσωπικές τους θεματικές, καλούνται να επιδείξουν τις φωτογραφίες αυτές, που θ’ αναδείξουν τη μοναδικότητα της προσωπικής τους οπτικής.Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Booart, όπου διεξάγονται και τα σεμινάρια φωτογραφίας, από την φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές». Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, και η διάρκεια της θα είναι δυο εβδομάδες.

Η ατομικότητα στην φωτογραφία είναι θεμέλιος λίθος της εκκίνησης της και η μοναδικότητα της προσωπικής ματιάς εικαστικό φίλτρο της πραγματικότητας, όπως την βιώνει ο φωτογράφος. Το ταξίδι στην φωτογραφία είναι ικανό να φανερώσει αντίστροφα και πολλά διαφορετικά άτομα μέσα στον καθένα μας, ξεχωριστές ματιές, διάφορα φωτογραφικά υποκείμενα που μάχονται για την υπεροχή, μέσα από την αταξία της διαδρομής και της αναζήτησης της προσωπικής αισθητικής. Η μοναδικότητα στην φωτογραφία θα πηγάζει πάντα μέσα από την εσωτερικότητα και ο φωτογράφος καλείται να επιδείξει αυτό που τον κάνει να σταθεί στο σύνολο… τον εαυτό του!Κύριος φωτογραφικός στόχος της ομάδας είναι η ανθρωποκεντρική φωτογραφία και η αποτύπωση των κοινωνικών και πολιτισμικών συγκλίσεων και αποκλίσεων, το περιβάλλον και πώς αυτό επιδρά στο ίδιο το άτομο αλλά και στις σκέψεις και στα συναισθήματα που παραμένουν κοινά όποιον τόπο και αν επισκέπτονται.

Συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Αρμένης, Γιώργος Ασημακόπουλος, Δημήτρης Γαλάνης, Σοφία Δασύρα, Κώστας Δελχάς, Τάσος Κουτσιαύτης, Δώρα Λαβαζού, Γιώργος Τσακανίκας, Τόλης Χατζηγνατίου.Πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2016, παρουσίασαν την φωτογραφική έκθεση «Common Routes: Ένα Φωτογραφικό Οδοιπορικό στην Τουρκία», που εκτέθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και αποτελεί μέρος μια σειράς από φωτογραφικές αποστολές. Η έκθεση είχε μεγάλη αποδοχή με αποτέλεσμα να δοθούν δυο παρατάσεις στην ημερομηνία λήξης της και να οργανώνεται η μεταφορά της, σε εκθεσιακό χώρο στην Κωνσταντινούπολη.

Στις 23 Σεπτέμβρη 2016 και με το κλείσιμο της έκθεσης, θα οργανωθεί το Openday των σεμιναρίων για το νέο έτος, με παρουσίαση του ετήσιου προγράμματος μαθημάτων και δράσεων.

Παράλληλα , η φωτογραφική ομάδα Διαδρομές σε συνεργασία με το διαδικτυακό περιοδικό iFocus.gr διοργανώνει ανοιχτό Διαγωνισμό φωτογραφίας, με έπαθλο τέσσερις υποτροφίες για το έτος 2016 – 2017.Πληροφορίες έκθεσης:

Χώρος: Βοοart (Σαρρή 21 Αθήνα)

Διάρκεια: 9 – 23 Σεπτεμβρίου

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00

Επιμέλεια: Γιώργος Ασημακόπουλος

Είσοδος: ΕλεύθερηΓια περισσότερες πληροφορίες:


Open Day Event: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00

Official Facebook Event: https://www.facebook.com/events/268250286863573/

Official Διαδρομές Url: www.diadromeseminars.gr

Official Διαδρομές Facebook Page: www.facebook.com/diadromeseminars.gr

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά 10.00 - 23.00
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016, 15:29