Η Maia Vidal έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 4 Μαΐου στο Passport και θα έχει στις αποσκευές της ήχους και μελωδίες από το ολοκαίνουριο άλμπουμ της «God is my bike», που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο από την Crammed Discs. Η μουσική είναι δική της, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία με τον γνωστό παγκοσμίως κιθαρίστα Marc Ribot.

Η Maia Vidal γεννήθηκε στην Αμερική, με τις μουσικές της επιρροές όμως να έλκουν την καταγωγή τους από τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Γερμανία αλλά και τη Βαρκελώνη, όπου ζει τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε από την Καλιφόρνια στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί. Το πρώτο της, αμιγώς, κοριτσίστικο, γκρουπ λεγόταν «Kiev» και ήταν ένα καθαρόαιμο punk γκρουπ. Εξ ου και η συμμετοχή τους στη Warped Tour μαζί με τους Bad Religion, Anti-Flag και τους Gogol Bordello. Με το επόμενο συγκρότημά της, τους «Your Kind Sister», έβγαλε το ντεμπούτο της άλμπουμ, το «Poison: 5 Rancid songs I love». Τα κομμάτια ήταν punk και θύμιζαν περισσότερο ηλεκτρικά νανουρίσματα και θρηνώδη βαλς, σαν φόρος τιμής στα τραγούδια που η Maia αγαπούσε ως έφηβη.

Αντιθέτως το «God is my bike» είναι πολύ διαφορετικό. Στα τραγούδια του διακρίνει κανείς πιο «εκλεπτυσμένους» ήχους από όργανα όπως βιολί, ακορντεόν, κιθάρα, κρουστά. Είναι και η διακριτική, συγκινητική φωνή της που καταφέρνει να δημιουργήσει μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Πλέον, συνδυάζονται οι punk-rock ήχοι με παλιές ρομαντικές μελωδίες και τους gospel ρυθμούς από όλο τον κόσμο. Δεν είναι σύμπτωση πως έχει καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή του κοινού σε όλο την Ευρώπη.

Μέσα από τη μουσική, τους στίχους και τις μελωδίες της, μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι που είναι γλυκό, ειλικρινές και το οποίο αφήνει έντονη την αίσθηση της περιπέτειας και της περιπλάνησης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 4 Μαΐου στο Passport ακολουθούμε την Maia Vidal, όπως μάς ζητάει και εκείνη μέσα από το πασίγνωστο κομμάτι της «Follow me», σε μία περιπλάνηση στον όμορφο μουσικό της κόσμο.

Info:
4 Μαΐου 2012
Passport, Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, τηλ.2104296401.
Eισιτήρια: 20 ευρώ προπώληση , 25 ευρώ στο ταμείο.
Σημεία Προπώλησης: Public, Ticket House, Ticketservices (στοα Πεσμαζογλου) , ηλεκτρονικά www. Ticketservices.gr.
Παραγωγή – Διοργάνωση: Live2 & Intershow, 2107475080.

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης