Ευπρόσδεκτα είναι τα νέα ότι αργά-αργά και προσεκτικά οι γερμανικές γκαλερί ανοίγουν εκ νέου. Μία από τις πρώτες είναι η Galerie Boisserée της Κολωνίας και το κοινό θα μπορέσει επιτέλους να απολαύσει την εδώ και καιρό προγραμματισμένη έκθεσή της -τα εγκαίνια ήταν για την 1η Απριλίου- με πορτρέτα που φιλοτέχνησε στο διάστημα μιας εικοσαετίας ο Αμερικανός καλλιτέχνης Axel Katz. Να την απολαύσει στον πραγματικό, και όχι στον εικονικό κόσμο.


 
Στην έκθεση -με τίτλο «TIMELESS»- παρουσιάζονται τα «cool-style» πορτρέτα του Katz: σκίτσα, χαρακτικά και σχέδια φιγούρων κομμένα από χαρτί. Κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα πορτρέτα του καλλιτέχνη είναι παρόντα και, ανάμεσα σε αυτά, το κινηματογραφικού ύφους «Blue Umbrella I», έργο του 1972, στο οποίο απεικονίζεται η μούσα και σύζυγός του, Ada, κάτω από μια ομπρέλα με ένα έντονα κόκκινο μαντήλι να καλύπτει τα μαλλιά της. Πίνακες με χορεύτριες μπαλέτου και παιχνιδιάρικες φιγούρες κομμένες από χαρτί. Αλλά και μια επιλογή από τα όλο κέφι τοπία του, τα οποία «ορίζουν το έργο του στον ίδιο βαθμό με τα πορτρέτα του», όπως υπογραμμίζουν από την γκαλερί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 
Στην Galerie Boisserée αντιμετωπίζουν την έκθεση ως μια περίοδο χάριτος εν μέσω δυσάρεστων λόγω της πανδημίας νέων. «Η επιθυμία για τέχνη, κουλτούρα και ολίγη κανονικότητα μεγαλώνει καθημερινά και, κατά συνέπεια, είμαστε πολύ ευτυχείς που ανοίγουμε και πάλι την γκαλερί» σημειώνουν, στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης