Εικόνες που διαβαίνουν τα σύνορα πραγματικότητας-ψευδαίσθησης δημιουργεί η με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας καλλιτέχνις Τζένιφερ Όλνατ (Jennifer Allnutt). Οι υπερ-ρεαλιστικές ζωγραφικές της έχουν στοιχεία που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν είναι ή όχι αυτού του κόσμου. «Με γοητεύουν αυτές οι ενδιάμεσες, γκρίζες περιοχές, οι ασάφειες και οι αμφισημίες και, μετά, να τις συγχωνεύω στη γλώσσα της ζωγραφικής» λέει η Όλνατ.


    
Κατά τη διάρκεια παραμονής της (για να παράξει καλλιτεχνικό έργο) στην Q Bank Gallery της Κουίνσταουν, η Όλνατ εγκαινίασε το πρότζεκτ μεταμόρφωσης πετρών που είχε συλλέξει ζωγραφίζοντας πάνω τους μάτια. Δεν σταμάτησε όμως, εκεί. Επέστρεφε τις μεταμορφωμένες πέτρες στο φυσικό τοπίο, με την ευχή κάποιος να τις βρει ή να χαθούν για πάντα. «Η ιστορία των ορυχείων στην Κουίνσταουν είναι πολύ παλιά, και υπάρχουν παράξενες πέτρες παντού» εξηγεί. «Έτσι, ξεκίνησα μια συλλογή, και κάτι που άρχισε για εμένα εξελίχθηκε σε ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ-κυνήγι θησαυρού για την κοινότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πέτρες-μάτια της Τζένιφερ Όλνατ κάνουν μεγάλη «σταδιοδρομία» στο Διαδίκτυο. Και όταν η καλλιτέχνις από τη Μελβούρνη δεν ζωγραφίζει τις πέτρες της, φιλοτεχνεί σουρεαλιστικά πορτρέτα όπου εξερευνά το αλλόκοτο, το ασυνείδητο, τη μεταμόρφωση και την ταυτότητα.


    
Πηγή:ΑΠΕ – ΜΠΕ
 
 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης