Η Ραβέννα αποτίνει φόρο τιμής σε ένα από τα τέκνα της: η Capella di Palazzo Baronio φιλοξενεί έκθεση της σειράς φωτογραφιών «NUDI» του Paolo Roversi, ο οποίος γεννήθηκε στην ιταλική πόλη το 1947, αλλά τώρα ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Ο Roversi θεωρείται ευρέως ως ο σπουδαιότερος φωτογράφος μόδας του 21ου αιώνα. Στην καριέρα του συνεργάστηκε με κάποια από τα πιο μεγάλα περιοδικά μόδας, όπως το Vogue και το Harper’s Bazaar, καθώς και με κορυφαίους οίκους όπως οι Dior, Comme des Garçons, Alberta Ferretti και Αlexander Μcqueen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλλιτεχνικό στυλ του ήταν ο λόγος για τον οποίο κέρδισε το προσωνύμιο «ζωγράφος φωτογραφιών». Κατά βάση δουλεύει σε μεγάλο φορμάτ με Polaroid 20X25 και για αυτόν τον λόγο δημιουργεί μέσα στο στούντιό του. Ο φωτισμός είναι πάντα πολύ απαλός, η ταχύτητα διαφράγματος μεγάλη, η ατμόσφαιρα μελαγχολική και αιθέρια· αιχμαλωτίζει όμορφες εικόνες με ένα κλικ στη φωτογραφική μηχανή.

Γνωστά ή άγνωστα, τα μοντέλα που ποζάρουν στη σειρά φωτογραφιών «NUDI» μεταμορφώνονται σε Αφροδίτη και σιλουέτες από φως. Εικόνες απαλές, ευάλωτες και απόκοσμες. Οι φωτογραφίες που εκτίθενται στο παρεκκλήσιο του Palazzo Baronio, κτίσματος του 18ου αιώνα, περιλαμβάνουν τρυφερά και όλο σεβασμό πορτρέτα των Guinevere van Seenus, Kristen McMenamy, Kate Moss, Audrey Marnay, Angela Lindvall, Tatiana Patitz, Kirsten Owen, Malgosia Bela, Karen Elson, Stella Tennant, Devon Aoki, μεταξύ άλλων.

Μικρή γεύση της έκθεσης που φέρει τον τίτλο «Il Tempio Del Maestro» είναι δυνατή στον σύνδεσμο https://www.all-about-photo.com/photo-articles/photo-article/1027/paolo-roversi-il-tempio-del-maestro. Η έκθεση, την οποία διοργάνωσε η Maison Random, είναι προς το παρόν ανοικτή για ιδιωτικές επισκέψεις κατόπιν κράτησης και για τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν ώρες επίσκεψης του κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης