«Η Βασίλισσα, Τέχνη και Εικόνα»( “The Queen, Art and Image”), τιτλοφορείται η φωτογραφική έκθεση που είναι αφιερωμένη στην βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ, με αφορμή τον εορτασμό του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της.

Συγκεκριμένα, εξήντα πορτραίτα της βασίλισσας Ελισάβετ, από τα πλέον επίσημα έως τα πιο εικονοκλαστικά, θα εκτίθενται στην Εθνική Πινακοθήκη της Βρετανίας από τις 17 Μαΐου έως τις 21 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία των εορτασμών των 60 χρόνων της μοναρχίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις επίσημες φωτογραφίες στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έως το ανατρεπτικό εξώφυλλο του δίσκου των Sex Pistols που εικονίζει τη βασίλισσα με δεμένα τα μάτια και το στόμα, η έκθεση παρουσιάζει με εξερευνητική διάθεση τις πλευρές μιας βασίλισσας που παραμένει μυστηριώδης.

Από τον φακό των Cecil Beaton, Annie Leibovitz, Lucian Freud και Andy Warhol, η έκθεση γιορτάζει και εξετάζει το εύρος της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας για την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και την αναπαραγωγή της εικόνας της βασίλισσας και κατ’ επέκταση της μοναρχίας από τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:ant1
Eπιμέλεια:Nτίνος Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης