Γαντζωμένες σε μια μικρή πεζογέφυρα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ είναι εδώ και λίγο καιρό δύο ομάδες φιγούρων, πλεγμένων σαν κόμπος η μια με την άλλη: Η εντυπωσιακή εγκατάσταση «Contra Fuerte (Αντέρεισμα)» του Miguel Antonio Horn είναι τοποθετημένη σε μια τσιμεντένια πεζογέφυρα πάνω από το νούμερο 1200 της Cuthbert Street, μεταξύ 12th Street και 13th Street, στη συνοικία Center City της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ο με βάση τη Φιλαδέλφεια καλλιτέχνης είναι γνωστός για τα κατακερματισμένα γλυπτά του και για τις μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις του από κομμένες με CNC μηχανή κοπής πλάκες. Οι μορφές της «ContraFuerte» δημιουργήθηκαν με χιλιάδες κομμάτια αλουμινίου τα οποία συγκολλήθηκαν για να δώσουν φιγούρες που μοιάζει να παλεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Colossal (@colossal)

«Αιωρούμενες σε ύψος έξι μέτρων πάνω από ένα δρομάκι στη Center City, στη Φιλαδέλφεια, δύο ομάδες πλεγμένων σωμάτων καταγίνονται με το να στηρίξουν ή να σηκώσουν μια γέφυρα που καλύπτει το πλάτος του δρόμου» γράφει στον ιστότοπό του ο καλλιτέχνης. «Το έργο τέχνης αποτελείται από χιλιάδες πλάκες αλουμινίου που, τοπογραφικά, φτιάχνουν την επιφάνεια του γλυπτού. Σχεδιάστηκε σχολαστικά το έργο τέχνης ώστε να ενσωματώνεται στο υπάρχον δομημένο περιβάλλον, στο πλαίσιο του φημισμένου προγράμματος της πόλης “ Percent for Art”».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης