Εκθέσεις, συζητήσεις και εργαστήρια συνθέτουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φωτογραφίας, Cairo Photo Week, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου σε υβριδική, εικονική και φυσική έκδοση.

Το Φεστιβάλ φιλοξενείται σε δύο χώρους, στο Art Space Ραβαμπέτ και στο Kodak Passageway με στόχο να ενθαρρύνει τους φωτογράφους και τους δημιουργούς εικόνας να διευρύνουν τις καλλιτεχνικές, τεχνικές και επιχειρηματικές προοπτικές τους, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Φεστιβάλ που είναι μία συνδιοργάνωση με τη Σχολή Φωτογραφίας Photopia, παρά την πανδημία έχει ένα ευρύ πρόγραμμα με 11 εκθέσεις, διαλέξεις και εργαστήρια.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 100 φωτογράφοι που εκπροσωπούν κάθε πτυχή της φωτογραφικής τέχνης, μόδα, γαστρονομία, ντοκιμαντέρ και φωτορεπορτάζ.

Η βραβευμένη Αμερικανίδα φωτογράφος ντοκιμαντέρ Μάγκι Στέμπερ και ο φωτορεπόρτερ και ακτιβιστής για κοινωνικά ζητήματα από το Μπαγκλαντές, Σαχιντούλ Αλάμ θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους στη διάρκεια εργαστηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτογράφιση με κινητό, η φωτογράφιση για την προώθηση προϊόντων μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, η δημιουργία ταυτότητας στη φωτογράφιση μόδας είναι μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν στα εργαστήρια.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Cairo Photo Week θα ολοκληρωθούν στις 22 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης