Ο Δήμος Λήμνου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, συνδιοργανώνει την αναβίωση του μυθικού ταξιδιού του Φιλοκτήτη. Ο «Διάπλους του Φιλοκτήτη», η μεταφορά του μυθικού ταξιδιού από τον 14ο π.Χ. αιώνα στον 21ο μ.Χ. αιώνα θα αναβιώσει με ιστιοπλοϊκά σκάφη και φουσκωτά από τις 22 Ιουνίου 2012 μέχρι και τις 27 του ίδιου μήνα.

Τα σκάφη θα ναυλωθούν, εξοπλισθούν και στελεχωθούν με πληρώματα με πρωτοβουλία κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων και φορέων. Το πενθήμερο ταξίδι των συμμετεχόντων θα ξεκινήσει από το λιμάνι Αγιοκάμπου, θα περάσει από τη Χαλκιδική, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο, την Αλόννησο, για να καταλήξει στο λιμάνι Αγιοκάμπου, την πατρίδα του βασιλιά της Μελιβοίας, Φιλοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιθυμία μας είναι να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ειρήνης για την αδελφοποίηση των τριών πόλεων που σχετίζονται με τη ζωή και την πορεία του Φιλοκτήτη, της Λήμνου, της Τροίας και της Μελιβοίας, ιδιαιτέρας πατρίδας του μυθικού ήρωα, ελπίζοντας η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της καλοκαιρινής περιόδου».

Ο δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά «Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στην προσπάθεια αναβίωσης του ταξιδιού του μυθικού ήρωα Φιλοκτήτη. Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία μπορεί να συντελέσει καθοριστικά στην ανάπτυξη των πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δήμων που συμμετέχουν.

Στόχος όλων μας είναι ο “Διάπλους του Φιλοκτήτη” να αποτελέσει την αρχή για την καθιέρωση ενός πολιτιστικού θεσμού που θα συνδέσει όλες τις περιοχές που φιλοξένησαν τον μυθικό ήρωα και που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και φιλίας στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης