Ανακαλύφθηκε μυστικός τόπος λατρείας των Μάγια στο Μεξικό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 12:13
Ανακαλύφθηκε μυστικός τόπος λατρείας των Μάγια στο Μεξικό

Ένας τόπος λατρείας των Μάγια, που μέχρι σήμερα παρέμενε μυστικός, ήρθες στο φως στο Μεξικό. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν πραγματικό θησαυρό του αρχαίου πολιτισμού σε μία σπηλιά στη χερσόνησο του Γιουκατάν, όπου γίνονταν θρησκευτικές τελετές.

Στη σπηλιά που βρίσκεται περίπου 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, βρέθηκαν πολλά αρχαία αντικείμενα: Aπό πήλινα δοχεία και εγχειρίδια, μέχρι μάσκες και αγαλματίδια θεοτήτων, αλλά και ίχνη από οστά.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας ανακοίνωσε ότι τα αγγεία φαίνεται να χρονολογούνται περίπου γύρω στο 1000 π.Χ.

Ο επικεφαλής των ερευνών, Γκουιγέρμο Ντε Άντα δήλωσε ότι οι έρευνες στη σπηλιά ξεκίνησαν το 2018, αφού ντόπιοι είπαν σε έναν αρχαιολόγο για την ύπαρξή του.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία των ερευνητών, η σπηλιά ανακαλύφτηκε αλλά δεν εξερευνήθηκε ποτέ, πριν από περίπου 50 χρόνια.

Μάλιστα, ο ερευνητής που γνώριζε για το μυστικό αυτό είχε διατάξει να σφραγιστεί το σημείο -πιθανώς για να το προστατέψει- και είχε συντάξει μόνο μια σύντομη έκθεση η οποία ξεχάστηκε μέσα στα κυβερνητικά αρχεία!

Οι έρευνες των ερευνητών είναι σε εξέλιξη καθώς η σπηλιά Μπαλαμκού, που στην γλώσσα των Μάγια σημαίνει «θεός τζάγκουαρ» καθώς το σπήλαιο βρίσκεται σε δύσκολο σημείο, όπως άλλωστε και σχεδόν όλοι οι τόποι λατρείας τους.

«Έτσι είχαν την αίσθηση ότι βρίσκονταν κοντά στα σωθικά των θεών τους», είπε χαρακτηριστικά ο Ντε Άντα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 12:24