Η θεατρική παράσταση «Το τελευταίο καλοκαίρι. Ο Φαλκόνε και ο Μπορσελίνο 30 χρόνια μετά» έρχεται στην Αθήνα χάρη στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, 17 778 Ταύρος), σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου, στις 19.00.

Το τελευταίο καλοκαίρι παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες της ζωής των δυο δικαστών από το Παλέρμο, που δολοφόνησε το 1992 Κόζα Νόστρα στη Σικελία. Σε κείμενο του Κλάουντιο Φάβα, βασισμένο σε γνωστά και λιγότερο γνωστά, δημόσια και ιδιωτικά γεγονότα, και σκηνοθεσία της Κιάρα Καλεγκάρι), αναδεικνύεται το σθένος, η ανθρωπιά και η βαθειά προσήλωση στο καθήκον αυτών των δυο σπουδαίων ανδρών. Ταυτόχρονα όμως παρουσιάζει στιγμές ανεμελιάς, την ειρωνική διάθεσή τους, τον θυμό τους και κυρίως τη μοναξιά στην οποία καταδικάστηκαν. Πρόκειται για την παρακαταθήκη δυο απλών ανθρώπων και όχι δυο ηρώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ήρωες θέτουν ερωτήματα και αφηγούνται την ιστορία τους, έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους και με τους θεατές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις σημαντικότερες στιγμές της φιλίας τους και ταυτόχρονα της Ιταλικής ιστορίας. Ένα ταξίδι στον χρόνο με ένα ερώτημα να αιωρείται: τι πρέπει να κάνουμε εμείς τώρα;

Εισιτήρια εδώ

Γραφείο Τύπου του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tηλ: 210 5242646

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης