Το έργο της Marta Buchaca «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» γράφτηκε το 2009 και μεταφέρθηκε στο κινηματογράφο το 2014 με μεγάλη επιτυχία, τώρα σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ-Δημήτρη Ψαρρά και σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, ανεβαίνει στο Θέατρο 104 από 31 Ιανουαρίου, με τους: Αντώνη Γιαννακό, Νίνα Λαμπριανίδη, Βάγια Ματαφτσή.

Μια ιστορία όπου πίσω από κάθε δράση, κάθε απορία και κάθε λέξη, ξετρυπώνει η κρίση των συναισθημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις, πάσης φύσεως, στη σύγχρονη εποχή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άννα, ένα 12χρονο κορίτσι, ο Ζουζέπ ένας 56χρονος συνταξιούχος και η Λύδια, μια 29χρονη καθηγήτρια νοσηλεύονται στην εντατική, ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχαν καθώς ταξίδευαν με το ίδιο αυτοκίνητο, με άγνωστο προορισμό.

Καμιά φορά ο πιο κοντινός σου άνθρωπος μπορεί να είναι ένας άγνωστος…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγγενείς τους ειδοποιούνται για το ατύχημα, δε γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά δε γνωρίζουν  ούτε την ύπαρξη των άλλων επιβατών.

Μυστήριο, αγωνία και πολλά ερωτήματα ξεχειλίζουν έξω από την εντατική μεταξύ της Τζούλια, του Τόνι και της Σάρα. Οι τρεις αυτοί άγνωστοι καλούνται να ξετυλίξουν ένα κουβάρι από απορίες καθώς οι συγγενείς τους κρέμονται από μια κλωστή ζωής και θανάτου. Άραγε, θα μάθουν τι σχέση είχαν μεταξύ τους; Tι μπορεί να συμβεί έξω από μια ΜΕΘ; Kαι τι σχέσεις θα δημιουργήσουν εκείνοι όσο περιμένουν; Μέχρι το συγκλονιστικό τέλος, όλα είναι πιθανά. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα δε μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Εσύ, μπορείς να πιστέψεις τον διπλανό σου;

Συντελεστές παράστασης:

Συγγραφέας: Μάρτα Μπουτσάκα
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ- Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Καράπτη
Πρωταγωνιστούν(αλφαβητικά): Αντώνης Γιαννακός, Νίνα Λαμπριανίδη, Βάγια Ματαφτσή
Σκηνογράφος: Ελεονώρα Καραβάνη
Σχεδιασμός Φώτων : Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Πληροφορίες παράστασης
Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ 104 – σκηνή BLACKBOX – ( Ευμολπιδών 41, Αθήνα, πλησίον ΜΕΤΡΟ Κεραμεικού)
Πρεμιέρα: 31 Ιανουαρίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Προπώληση εισιτηρίων: http://www.viva.gr

Η Marta Buchaca γεννήθηκε το 1979 στη Βαρκελώνη. Σπούδασε Σκηνοθεσία και Δραματουργία στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης. Από το πρώτο έργο της (L’olorsotalapell 2005) βραβεύτηκε την ίδια χρονιά και οι υποψηφιότητες όπως και οι διακρίσεις συνεχίζουν έως σήμερα σε κάθε βήμα της. Όπως για παράδειγμα στα έργα: Συγγνώμη (Plastilina) 2006-(Βραβείο Ciudad de Alcoi 2007, υποψήφια για το σημαντικότερο βραβείο  νέων δραματουργών  , ΜΑΧ2010. «Η χρονιά που θα έρθει θα είναι καλύτερη», που έγραψε μαζί με άλλες συγγραφείς, τιμήθηκε με το Βραβείο ΜΑΧ 2013 και το πιο πρόσφατο έργο της είναι η μαύρη κωμωδία Ρίτα (2019).

Ο Θοδωρής Βουρνάς από το τέλος της δεκαετίας των 00 σκηνοθετεί κινηματογράφο και θέατρο. Στον κινηματογράφο έχει σκηνοθετήσει 9 ταινίες μικρού μήκους( Χωρίς Γάλα, Ο συλλέκτης, και μια μεγάλου το Dissolved. Όπως και το ντοκιμαντέρ Role of the game.Στο θέατρο μετράει 24 θεατρικές παραστάσεις με μια αγάπη στα σύγχρονα  θεατρικά έργα και στις μικρές θεατρικές σκηνές. (Οργισμένα Νιάτα, Η ζωή μου στην Τέχνη,AfterPlay, Bones, η Αρχή του Αρχιμήδη και πολλά άλλα.)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης