Στη Μένια Τσιγάρου το βραβείο Υποκριτικής της Αθηναϊκής Σκηνής «Θόδωρος Κάλβος» για το 2022

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, 13:21
Στη Μένια Τσιγάρου το βραβείο Υποκριτικής της Αθηναϊκής Σκηνής «Θόδωρος Κάλβος» για το 2022

Η Αθηναϊκή Σκηνή έχει θεσπίσει από το 2021 το βραβείο Υποκριτικής «Θόδωρος Κάλβος» και τη «Σκηνή Αποφοίτων» στο επαγγελματικό της Θέατρο τιμώντας τη μνήμη του ιδρυτή της, Θόδωρου Κάλβου.
Το βραβείο υποκριτικής της Αθηναϊκής Σκηνής για το 2022 απονεμήθηκε, ύστερα από την ψηφοφορία της επιτροπής του βραβείου, στη Μένια Τσιγάρου.


Η Αθηναϊκή Σκηνή (Θέατρο, Ανώτερη Δραματική Σχολή, Εργαστήρια), και ο διευθυντής της Μιχάλης Καλαμπόκης, τιμώντας τη μνήμη του ιδρυτή της Θόδωρου Κάλβου, Σκηνοθέτη, Ηθοποιού και Δάσκαλου Θεάτρου, θέσπισε δύο δράσεις με στόχο την ανάδειξη, προώθηση και βοήθεια της νέας γενιάς καλλιτεχνών, την οποία ο ίδιος πίστευε, προστάτευε και αγαπούσε.

Α. Το βραβείο Υποκριτικής της Αθηναϊκής Σκηνής «Θόδωρος Κάλβος» και  Β. Τη Σκηνή αποφοίτων, στο επαγγελματικό Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής

Θόδωρος Κάλβος

Το βραβείο «Θόδωρος Κάλβος», πέρα από την τιμητική διάκριση, συνοδεύεται με υποτροφία της σχολής.
Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν, πέρα από την απόδοση, είναι το πνεύμα συνεργασίας, η συμμετοχικότητα, η αντιληπτική ικανότητα και ετοιμότητα, η συνέπεια, το ήθος, η σκηνική ενέργεια, η πρόοδος και κυρίως το πάθος για την Τέχνη του Θεάτρου. Αξίες που δίδαξε ο Θόδωρος Κάλβος σε εκατοντάδες νέες και νέους για πάνω από πενήντα χρόνια.

Οι σπουδαστές της σχολής κατά τη διάρκεια των τριών ετών των σπουδών τους παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους δύο φορές το χρόνο μπροστά σε κοινό και συντελεστές του Θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Με τη θέσπιση της Σκηνής αποφοίτων, εντάσσονται οι παραστάσεις των τριτοετών στο ρεπερτόριο παραγωγών του επαγγελματικού Θεάτρου της Αθηναϊκής Σκηνής για την επόμενη χρονιά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία.

Ήδη παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή στην Ακρόπολη η παράσταση "Ενός λεπτού φωνή" σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη με τους περσινούς αποφοίτους. Μαρτυρίες, εξομολογήσεις ανθρώπων που έζησαν το στίγμα, την περιθωριοποίηση, την κακοποίηση. Που πάσχισαν και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Η νέα σπουδάστρια που λαμβάνει το φετινό βραβείο υποκριτικής της Αθηναϊκής Σκηνής “Θόδωρος Κάλβος” και την υποτροφία φοίτησης, είναι η Μένια Τσιγάρου.Η επιτροπή για το βραβείο απαρτίζεται από τους καθηγητές Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού και Μεθοδολογίας της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηναϊκή Σκηνή:

Μιχάλης Καλαμπόκης: Διευθυντής Σχολής, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Ψυχολόγος
Κοραής Δαμάτης: Σκηνοθέτης, Συγγραφέας
Λίλλυ Μελεμέ: Σκηνοθέτης, Ηθοποιός
Κώστας Γάκης: Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Μουσικός, Συγγραφέας
Ισίδωρος Σιδέρης: Σκηνοθέτης
Μάνος Καρατζογιάννης: Σκηνοθέτης, Ηθοποιός
Ερατώ Πίσση: Ηθοποιός
Γιώργος Παπαπαύλου: Ηθοποιός
Βέρα Λάρδη: Ηθοποιός, Ψυχολόγος, Ψυχοδραματίστρια
Αγγελική Καρυστινού: Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
Αλέξανδρος Μπαλαμώτης: Σκηνοθέτης, Ηθοποιός

Και από τους καθηγητές Τεχνικών και Θεωρητικών μαθημάτων:

Αλεξάνδρα Βουτζουράκη: Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Ψυχολόγος, Θεατρολόγος
Χριστίνα Βασιλοπούλου: Χορογράφος
Περικλής Μοσχολιδάκης: Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
Ευτυχία Μητρίτσα: Μουσικός
Οδυσσέας Στεφανής: Μουσικός, Κρουστά
Φαίη Τζανετοπούλου: Σκηνοθέτης κινηματογράφου και τηλεόρασης
Βίνα Παπαδοπούλου: Σκηνοθέτης Σπικάζ και Μεταγλωττίσεων
Βασίλης Σκαλτσής: Τεχνικός ήχου
Χάρης Γεωργιάδης: Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, καθηγητής σκηνικής πάλης
Μαρίνα Μηλιάρη: Makeupartist, φωτογράφος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, 13:22