Παράταση για την παράσταση «Το τάβλι» στο θέατρο «Μουσούρη»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 00:29
Παράταση για την παράσταση «Το τάβλι» στο θέατρο «Μουσούρη»
Η παράσταση «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη στο θέατρο «Μουσούρη» με πρωταγωνιστές τον Νίκο Κουρή και τον Μάκη Παπαδημητρίου, θα συνεχιστεί από Παρασκευή 6 Μαΐου έως Κυριακή 15 Μαΐου.

Έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη στο θέατρο «Οδού Κυκλάδων» τον Απρίλιο του 2014, ο Νίκος Κουρής και ο Μάκης Παπαδημητρίου παίζουν ακόμη μια παρτίδα τάβλι, αυτήν τη φορά στο θέατρο «Μουσούρη».

Το έργο πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, το μονόπρακτο ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία. «Το τάβλι» πραγματεύεται την πορεία των κοινωνικών πραγμάτων της Ελλάδας, αλλά και την αλλαγή των ίδιων των Ελλήνων.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η υπόθεση εκτυλίσσεται με φόντο μια λαϊκή αυλή ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα. Ο Φώντας και ο Κόλιας, φίλοι και συγγενείς, διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ τους, παίζουν τάβλι στην αυλή του σπιτιού τους και συζητούν τους τρόπους για να πιάσουν «την καλή». Ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, προσπαθεί να πείσει τον Κόλια, πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη, να στήσουν μαζί μια κομπίνα, η οποία θα τους αναβαθμίσει κοινωνικά.

Μια κωμωδία χαρακτήρων μέσα από την οποία αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να τη βγάλει καθαρή».

«Και για τους δύο «Το τάβλι» ήταν από τα πρώτα έργα που διαβάσαμε και αγαπήσαμε ως μαθητές στη δραματική σχολή, και από τότε υπήρχε η επιθυμία κάποια στιγμή να το κάνουμε παράσταση. Θεωρούμε ότι είναι από τα πιο ολοκληρωμένα και καλογραμμένα νεοελληνικά έργα και το ανεβάζουμε με αγάπη και σεβασμό, χωρίς εντυπωσιασμούς, εστιάζοντας στο κείμενο και τους χαρακτήρες και προσπαθώντας να αποφύγουμε τις επικαιροποιήσεις και τον υπέρμετρο ρεαλισμό», σημειώνουν οι δυο σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές της παράστασης.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης

Παίζουν:
Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη -Πέμπτη-Παρασκευή: 21:00
Σάββατο (λαϊκή απογευματινή) :19:15, 21:15
Κυριακή: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Ευρώ10 (Τετάρτη και Πέμπτη για ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας), Ευρώ14 (νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, φοιτητικό εκτός βραδινής Σαββάτου), ευρώ17 (λαϊκή απογευματινή), ευρώ 20 (πλατεία, γενική είσοδος Σάββατο βράδυ και περίοδο εορτών).

Ειδική τιμή εισιτηρίου προπώλησης ευρώ10 για κρατήσεις που θα γίνουν έως Παρασκευή 6 Μαϊου

Διάρκεια Παράστασης:
75’ χωρίς διάλειμμα

Ώρες ταμείου:
Τρίτη – Κυριακή: 10:30–13:30 & 17:00- 21:30.

Θέατρο Μουσούρη
Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3310936
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 00:30