Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει απόψε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με μια ενδιαφέρουσα παράσταση. Πρόκειται για τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη.

Η χθεσινή γενική πρόβα αποζημίωσε τον κόσμο που βρέθηκε στο μαγικό αργολικό θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο εκτυλίχθηκε σε δύο σκηνικά. Στην κεντρική σκηνή σε έναν χώρο γεμάτο λάσπες βρισκόταν ο μητροκτόνος Ορέστης και η Ηλέκτρα η αδελφή του, και οι δύο βουτηγμένοι στις λάσπες και στην αγωνία για την επικείμενη τιμωρία τους μετά τη δολοφονία της μητέρας τους. Πιο μακριά, το άλλο σκηνικό, όπου δρούσαν τα άλλα πρόσωπα της τραγωδίας. Ο Άρης Σερβετάλης, ως Ορέστης διέπραξε με εντολή του Απόλλωνα το πιο απεχθές έγκλημα και οι Ερινύες τον βασανίζουν. Ο αξιόλογος ηθοποιός με την ιδιαίτερη κινησιολογία του, ένα σώμα που δεν μπορεί να σταθεί και να ισορροπήσει σαν να μην έχει οστά, αλλά και με την αλήθεια του λόγου του που ήταν άμεσος και μεστός κατόρθωσε να αποδώσει την αίσθηση της τρέλας που τον καταλαμβάνει και την πάλη με τη συνείδηση του.

Και η Μαίρη Μηνά, ως Ηλέκτρα μετέφερε στους θεατές την αγωνία, την απελπισία και τον φόβο της για τα δεινά που θα ακολουθήσουν. Ειδικά η σκηνή στην οποία τα δύο αδέλφια και ο Πυλάδης αποφασίζουν να δολοφονήσουν την Ωραία Ελένη είναι μια δυνατή σκηνή του έργου καθώς θυμίζουν άγρια ζώα γεμάτα οργή έτοιμα να επιτεθούν. Όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο ήταν μέσα στο κλίμα και την ενέργεια της κατάστασης του ρόλου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 16, 17 & 18 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, θα περιοδεύσει σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα και θα ολοκληρώσει τον κύκλο της στις 4 & 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Οι ηθοποιοί: Ο Άρης Σερβετάλης, ως Ορέστης, η Μαίρη Μηνά ως Ηλέκτρα, ο Πάνος Βλάχος ως Μενέλαος, ο Γιώργος Ψυχογιός ως Τυνδάρεως, ο Αιμιλιανός Σταματάκης ως Πυλάδης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου ως Ωραία Ελένη, ο Ζερόμ Καλουτά ως Φρύγας.

Συμμετέχουν οι Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Άλκηστις Ζιρώ, Νίκη Λάμη, Ιωάννα Λέκκα, Δανάη Μουτσοπούλου, Ματίνα Περγιουδάκη, Ελίζα Σκολίδη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, Σκηνικά: Ηλένια Δουλαδίρη / Γιάννης Κακλέας Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Μουσική:Σταύρος Γασπαράτος Κίνηση: Άρης Σερβετάλης Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Τρομπούκη Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Κακλέας Βοηθός ενδυματολόγου
Ιωάννα Καλαβρού Βοηθός συνθέτη: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου Βοηθός Φωτίστριας Στέβη Κουτσοθανάση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης