Η παράσταση «Ο Πουπουλένιος» του Μάρτιν Μακ Ντόνα, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου, θα προβληθεί δωρεάν διαδικτυακά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαΐου 2021.

Γραμμένος το 2003 απ’ το «ατίθασο παιδί» του βρετανικού θεάτρου, «ο Πουπουλένιος», είναι μια καθηλωτική μαύρη κωμωδία. Σε ένα απροσδιόριστο ολοκληρωτικό κράτος, ένας συγγραφέας κι ο νοητικά στερημένος αδερφός του, ανακρίνονται από δύο αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει ο πρώτος, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά φόνων παιδιών. Ένας λαβύρινθος αφηγήσεων, όπου πραγματικότητα και ψευδαίσθηση, παρόν και παρελθόν συγχέονται σ΄ ένα περίπλοκο, συναρπαστικό και τρομακτικό παραμύθι για τη ζωή, την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, τη βία και τη δημιουργικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τούτο το παράξενο σαρκαστικό σύμπαν του Μακ Ντόνα, το σκοτεινό και συνάμα σαγηνευτικά ποιητικό, που ερευνά τη ζωή με επιθετικό τρόπο και ωμότητα στα όρια του ακραίου, έρχεται απροκάλυπτα να μας συνταράξει, στην ιστορία του βραβευμένου «Πουπουλένιου» τραβώντας το χαλί κάτω απ’ τα πόδια», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Κολοβός, ενώ η σκηνοθέτρια της παράστασης Μαίρη Ανδρέου κάνει λόγο για ένα «έργο καλογραμμένο, έντονο και αληθινό με σκληρότητα και ευαισθησία μαζί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο που έχει μεταφραστεί σε πάνω από δέκα γλώσσες, κέρδισε το βραβείο Olivier το 2004, ως το καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς, το βραβείο Drama Desk Award, απέσπασε το βραβείο Κριτικών Θεάτρου της Νέας Υόρκης και βραβεία Tony.

Η παράσταση -που είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών- κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 8 Μαΐου στις 10 μ.μ. στο κανάλι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο vimeo: vimeo.com/showcase/free και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν από τις 10 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 6 π.μ. της Κυριακής 9 Μαΐου και από τις 10 μ.μ. της Κυριακής έως τις 6 π.μ. της Δευτέρας 10 Μαΐου 2021.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Τη μετάφραση υπογράφει η Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη, τη σκηνοθεσία-σκηνικά- κοστούμια η Μαίρη Ανδρέου και τη μουσική ο Γιάννης Τσεμπερλίδης. Τους φωτισμούς επιμελείται ο Στέλιος Τζολόπουλος και το βίντεο η Αθηνά Σωτήρογλου και Ευαγγελία Καρυοφύλλη. Η Ευανθία Σωφρονίδου είναι βοηθός σκηνοθέτη και έχει την επιμέλεια κίνησης, β΄ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Νίκος Τσολερίδης και την οργάνωση παραγωγής έχει η Μαριλύ Βεντούρη.

Παίζουν: Σπύρος Σαραφιανός (Τουπόλσκι), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Κατούριαν), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Άριελ), Χρίστος Στυλιανού (Μίσαλ), Ευαγγελία Καρυοφύλλη (Πράσινο Κοριτσάκι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης