Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Γιώργος Αλεβιζάκης πρωταγωνιστεί φέτος στην παράσταση «Αρτζεντίνα» στο Θέατρο 104, την οποία συν-σκηνοθετεί με τον Σταύρο Δάλκο, ενώ επίσης συμμετέχει και στην παράσταση «Μπλου» στο ίδιο θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Γιώργο Αλεβιζάκη τον γνωρίσαμε το 2009, μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Παιδική χαρά», όπου αγαπήθηκε από τον κόσμο και κέρδισε αναγνωρισιμότητα. Έπειτα τον απολαύσαμε σε αρκετές και ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις. Ο αξιόλογος καλλιτέχνης παρουσιάζει φέτος την πρώτη του σκηνοθεσία και καταθέτει μια ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη παράσταση. Η «Αρτζεντίνα», έπειτα από έναν πετυχημένο κύκλο παραστάσεων την άνοιξη, συνεχίζει την πορεία της κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Θέατρο 104.

«Οι λέξεις που νομίζω ότι με χαρακτηρίζουν είναι η εργατικότητα, η ομαδικότητα και η μεγάλη μου αγάπη για το θέατρο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αλεβιζάκης στο zougla.gr και αποκαλύπτει τους λόγους επιτυχίας της παράστασής του καθώς και την εμπειρία του από την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού οφείλεται η επιτυχία της παράστασης Αρτζεντίνα και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά;

Η επιτυχία της παράστασης οφείλεται κατά τη γνώμη μου στην αυθεντικότητα και στον καλά δομημένο λόγο του έργου του Σταύρου Δάλκου, καθώς και στο γεγονός ότι προβάλλει κοινωνικά ζητήματα της σύγχρονης πραγματικότητας με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί ο κάθε θεατής.

Τι σας γοήτευσε στο έργο του Σταύρου Δάλκου;

Στο έργο του Σταύρου Δάλκου με γοήτευσε η ευαισθησία με την οποία σκιαγράφησε τους δύο χαρακτήρες και ο άμεσος ρεαλιστικός λόγος του που είναι ταυτόχρονα και βαθιά ανθρώπινος.

Μιλήστε μας για το ρόλο σας. Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο και τι σας συγκινεί σε αυτόν;

Ο ρόλος που ερμηνεύω στην Αρτζεντίνα είναι ο ρόλος του Αποστόλη, ενός χαρακτήρα λαϊκού που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στις κοινωνικές αντιξοότητες, καταφεύγοντας σε κάθε μέσο θεμιτό ή αθέμιτο.
Αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο, ήταν το να προσπαθήσω να φέρω όσο πιο κοντά μου γίνεται τα βιώματα του συγκεκριμένου ήρωα, στα οποία οφείλεται η πορεία της ζωής του μέχρι σήμερα.
Αυτό που με συγκίνησε ήταν ότι είναι ένας χαρακτήρας πολύ ανθρώπινος, πολύ αληθινός, με μεγάλη συναισθηματική νοημοσύνη, με πάθη και αδυναμίες και μπορεί ο καθένας μας να βρει σε αυτόν ένα κομμάτι του εαυτού του.

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να είστε σκηνοθέτης και ηθοποιός στην παράσταση;

Αυτό το εγχείρημα το επιχειρώ πρώτη φορά στην πορεία μου ως ηθοποιός και είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της δουλειάς να συνδυάζεις αυτές τις ιδιότητες, αλλά χάρη στον Σταύρο Δάλκο και στην πολύ καλή συνεργασία μας, έγινε μια πολύ όμορφη, ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία.

Υπάρχει κάποια φράση του έργου σας ή του ρόλου σας που σας συγκινεί ιδιαίτερα;

Η φράση που με συγκινεί ιδιαίτερα είναι η εξής: « Έχω εγώ κανέναν άλλον; Εσένα έχω μόνο ρε Παντέλο!!!». Αυτή είναι μια φράση η οποία με αγγίζει βαθιά γιατί αντικατοπτρίζεται μέσα από αυτή όλη η σχέση αυτών των δύο ηρώων μέσα στα χρόνια, η φιλία τους, η διαδρομή τους και μου αποκαλύπτεται ο βαθύς συναισθηματικός κόσμος αυτών των δύο ηρώων.

Στο Θέατρο 104 συμμετέχετε επίσης στην παράσταση «Μπλου». Ποια η εμπειρία σας από αυτή τη συνεργασία;

Είναι μια ωραία εμπειρία. Συνεργάζομαι με τρεις νέους ταλαντούχους συναδέλφους σε ένα διαφορετικό μοτίβο από αυτό της Αρτζεντίνας και είναι πολύ ευχάριστο διότι μέσα από αυτό το υγιές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, έχω την ευκαιρία και εγώ να εξελιχθώ ως ηθοποιός και ως συνεργάτης σε γενικότερα πλαίσια.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας με λίγες λέξεις;

Αυτό θα ήταν καλύτερο να περιγράφει από άλλους αλλά μιας και ερωτώμαι, οι λέξεις που νομίζω ότι με χαρακτηρίζουν είναι η εργατικότητα, η ομαδικότητα και η μεγάλη μου αγάπη για το θέατρο.

Αρκετά νέος είχατε συμμετάσχει στην τηλεοπτική σειρά Παιδική χαρά. Πόσο σας επηρέασε αυτή η εμπειρία σας στο να ακολουθήσετε το δρόμο της υποκριτικής;

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμουν ήδη στο δεύτερο έτος της σχολής αλλά σε αυτό που με βοήθησε αυτή η εμπειρία, ήταν το να κατανοήσω ότι για να υπάρξεις στον χώρο με διάρκεια πρέπει να βάλεις σταθερές βάσεις και αυτό με έκανε να επικεντρωθώ μετέπειτα στις σπουδές μας ως ηθοποιός με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση και ωριμότητα.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο;

Για την ώρα όχι, αλλά απολαμβάνω τις θεατρικές στιγμές που μου χαρίζουν οι δύο αυτές παραστάσεις. Αν προκύψει κάτι στο μέλλον είναι φυσικά ευπρόσδεκτο και το περιμένω πάντα με μεγάλη ανυπομονησία.

O Γιώργος Αλεβιζάκης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Αρτζεντίνα» κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 στο Θέατρο 104 και στην παράσταση «Μπλου» κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 στο ίδιο θέατρο.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης