Όταν ο συγγραφέας Costantino Salis θέλησε να προωθήσει διαφημιστικά στο διαδίκτυο, συγκεκριμένα στο Facebook, το βίντεο τρέιλερ από τη μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσίασε στο Δημαρχείο Κηφισιάς, η οποία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Συγγνώμη που αργά σ’ αγάπησα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη, απορρίφθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι περιέχει σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ο συγγραφέας Costantino Salis αναφέρει στο zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το τρέιλερ που θέλησα να προωθήσω διαφημιστικά στο διαδίκτυο απορρίφθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι περιέχει σεξουαλικό περιεχόμενο.  Το εξώφυλλο του βιβλίου μου, που είναι στην αφίσα πίσω από τη φωτογραφία μου – – είναι πορνό! Η φωτογραφία αυτή περιέχεται στο βίντεο. Έκανα ένσταση κατά της απόφασης και απορρίφθηκε. Η απάντηση που έλαβα είναι ότι έχει επιβληθεί ποινή στην προωθημένη δημοσίευση του βίντεο. Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Υποθέτω ότι η γυμνή πλάτη της γυναίκας στην εικονογράφηση του εξωφύλλου του μυθιστορήματος είναι η αιτία που το βίντεο θεωρήθηκε πως έχει σεξουαλικό περιεχόμενο».

Τώρα, το κατά πόσον η  γυμνή πλάτη της γυναίκας στην εικονογράφηση του εξωφύλλου του μυθιστορήματος προσβάλλει τα χρηστά ήθη, αυτό μόνον οι υπεύθυνοι για τον αλγόριθμο – επιτηρητή της κόσμιας συμπεριφοράς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζουν. Εκτός αν ο «αλγόριθμος» είναι παθολογικά ερωτοφοβικός, δηλαδή αρρωστημένα πουριτανός, τουτέστιν αρχαϊκού τύπου Καλβινιστής. Όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από «αλγόριθμους» του αμερικανικού, αγγλοσαξονικού, προτεσταντικού κατεστημένου. Μόνον τους πραγματικούς κινδύνους από τη διαρροή προσωπικών δεδομένων δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης