Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Κάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου, δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες, πρωταγωνιστούν για δεύτερη χρονιά στο έργο της Μαρί Τζόουνς «Πέτρες στις τσέπες του» στο θέατρο Κιβωτός.

Μετά από ένα σερί sold out παραστάσεων την περσινή χρονιά στο θέατρο του Νέου Κόσμου, οι δύο ηθοποιοί «πολυεργαλεία», συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών προσφέροντας ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου,  μίλησαν στο zougla. gr για την επιτυχία της παράστασης, τις ιδιαιτερότητες του έργου και των ρόλων τους και τα μελλοντικά τους σχέδια. Μεταξύ άλλων τόνισαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αρέσει στον κόσμο! Είναι μια παράσταση καλοδουλεμένη, μετρημένη, αναρχική…Σπάμε όλον τον κανόνα της σύμβασης και αυτό την κάνει ειλικρινή…Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό, Είναι σε ένα πλαίσιο απόλυτα ελεύθερο…Έτσι είναι γενικά όλο το θέατρο κατά τη γνώμη μας.


Γιώργος Χρυσοστόμου

»Θέλαμε να είμαστε μόνο οι δύο μας, να περάσουμε όμορφα μια χρονιά θεατρικά χωρίς τη βαριά τη δύσκολη θεατρική ανάγνωση ενός πράγματος…Και είναι πολύ απελευθερωτικό.


Μάκης Παπαδημητρίου

»Θέλαμε να κάνουμε κάτι συνεργατικά όχι να προσπαθήσει να διδάξει ο ένας τον άλλον. Στηριχτήκαμε στο ότι επικοινωνούμε σκηνικά και έχουμε έναν κοινό κώδικα στο χιούμορ και αυτό βγήκε υπέρ μας.

»Με την παράσταση σπάμε τη ψευδαίσθηση ότι αυτό που βλέπετε είναι κάτι πολύ σοβαρό. Ο κόσμος καμιά φορά σοκάρεται γιατί έχει συνηθίσει σε μια σοβαροφάνεια. Ο τρόμος του να κάνεις σαρδάμ είναι ένας τρόμος που κουβαλάνε οι ηθοποιοί πολλά χρόνια και είναι λάθος. Είναι ανθρώπινο να χαλάσουν τα πάντα… Είναι ψευδαίσθηση ότι η επιτυχία θα κρατήσει για πάντα. Εν δυνάμει η ζωή είναι μια ψευδαίσθηση μιας και υπάρχει ο θάνατος».

Δείτε τη συνέντευξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης