Στο φεστιβάλ Κατράκειο 2017 του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη θα παρουσιαστεί η τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ» με τον ομώνυμο ρόλο να υποδύεται ο Κώστας Καζάκος, την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 21.15 το βράδυ.

Ο Οιδίποδας μετά τη δεκαετή περιπλάνησή του στον κόσμο των ανωνύμων και των κυνηγημένων αναζητεί φιλοξενία από τους ντόπιους στο άλσος του Κολωνού. Αν και τυφλός και με μοναδικό συμπαραστάτη την κόρη και αδελφή του Αντιγόνη, μετά από διαπραγματεύσεις με τον βασιλιά Θησέα του επιτρέπεται να κατοικήσει στα σύνορα. Οι τελευταίες στιγμές του Οιδίποδα βιώνονται σε ένα ενδιάμεσο διαφορετικών πολιτισμών, ένα ενδιάμεσο στη νομιμότητα και την παρανομία, ανάμεσα στη Ζωή και τον Θάνατο, όπου κάνοντας την ύστατη ανασκόπηση της ζωής του στοχάζεται για το παράλογο του ανθρώπινου βίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν την παράσταση ο παλιός μύθος προσεγγίζεται με μία νέα οπτική καθώς έρχεται σε ζωντανό διάλογο με το σήμερα, ώστε να αφυπνίσει τις συνειδήσεις ενάντια στις προκαταλήψεις που μας χωρίζουν. Η καινούρια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη που συνδυάζει την παράδοση με την μοντερνικότητα, η σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη που αφηγείται την τραγωδία σαν μία κοινή γιορτή θεατών και ηθοποιών, καθώς και η συνεχής παρουσία της μουσικής του Μίνου Μάτσα σαν ένα παράλληλο κείμενο που εκτελείται μόνο από τις φωνές τεσσάρων ιεροψαλτών, δίνει στο θέαμα τον χαρακτήρα παρουσίασης ενός επικολυρικού ποιήματος.



Διανομή: (Με Σειρά Εμφάνισης)

Ξένος: Δημήτρης Λιγνάδης
Οιδίπους: Κώστας Καζάκος
Αντιγόνη:Κόρα Καρβούνη
Ισμήνη: Τζέννυ Κόλλια
Θησέας: Άρης Τρουπάκης
Κρέων: Δημήτρης Ήμελλος
Πολυνείκης: Δημήτρης Λάλος
Χορός Ψαλτών: Πέτρος Δασκαλοθανάσης, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Θεόδωρος Παλτόγλου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης
Χορός Πολιτών: Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Βαλέρια Δημητριάδου, Παναγιώτης Καμμένος, Ορέστης Καρύδας, Αγγελίνα Κλαυδιανού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρασκευή 14 Ιουλίου

Κατράκειο

Ώρα έναρξης 21.15

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 18 €, Ανέργων-ΑΜΕΑ 12 €

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης