Με εφτά παραστάσεις συνεχίζει τον Μάιο το φετινό του πρόγραμμα ο Πολυχώρος «Vault».

Τρεις παραστάσεις που ξεχώρισαν από κοινό και κριτικούς αυτή τη σεζόν (Marvin’s Room του Scott McPherson, Μάρτυς μου ο Θεός του Μάκη Τσίτα, Μικρές Ιστορίες Φόνων του Παναγώτη Μπρατάκου), μία παράσταση που ξεκίνησε δυναμικά πριν το Πάσχα (Μηχανικοί Καταρράκτες της Σώτης Τριανταφύλλου), δύο νέες παραγωγές (Ίσια Δικαιώματα της Μαρίας Τσιμά και Frozen της Bryony Lavery ) και επανέρχεται στο Vault για 8 ακόμη παραστάσεις για να κλείσει τη φετινή άκρως πετυχημένη του σεζόν το Επάγγελμα Πόρνη της Λιλύς Zωγράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι σκηνοθέτες (Ελένη Γεωργοπούλου, Σοφία Καραγιάννη, Δημήτρης Καρατζιάς, Βαγγέλης Λάσκαρης, Σταμάτης Πατρώνης, Ένκε Φεζολλάρι) κλείνουν με τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά του Πολυχώρου Vault Theatre Plus.

Οι παραστάσεις ξεκινάνε από την Παρασκευή 6 Μαΐου και τελειώνουν Πέμπτη 2 Ιουνίου.



Marvin’s Room (1η Πανελλήνια παρουσίαση)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοινωνικό δράμα του πολυβραβευμένου Scott McPherson
Μετάφραση: Μελισσάνθη Μάχουτ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Παίζουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας, Δημήτρης Καρατζιάς

Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 18.00, από 6 έως 22 Μαίου, για 9 παραστάσεις

Λίγα λόγια για το έργο:

Το Marvin’s Room είναι ένα από τα πιο αστεία και συγκινητικά έργα για την αναζήτηση, την αξία και την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να βρει, να αποκτήσει, να κρατήσει μια οικογένεια. Ένα κοινωνικό έργο, γεμάτο ανθρωπιά, χιούμορ και τρυφερότητα, που αποδομεί, καυτηριάζει αλλά ταυτόχρονα εξυψώνει το θεσμό της οικογένειας. Ο McPherson αντιμετωπίζει με έναν μοναδικό κωμικοτραγικό τρόπο την κάθε αρώστεια, την ιδέα του Θανάτου, την ελπίδα, την ανιδιοτελή αγάπη.

Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ
Προπώληση Viva 12,00 ευρώ Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)



Μηχανικοί Καταρράκτες (1η φορά στο θέατρο)

Δραματοποιημένη λογοτεχνία, της Σώτης Τριανταφύλλου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης

Παίζουν:
 
Μαρία Κοντοδήμα, Ορέστης Τρίκας, Βαγγέλης Πιτσιλός, Ρομίνα Κατσικιάν, Γιάννης Μυλωνάς, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Δήμητρα Τάμπαση

Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 18.00, από 7 έως και 22 Μαίου, για 8 παραστάσεις

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Σαλ ένας νεαρός άντρας από το Μεκάνικ Φόλς αποφασίζει να γίνει απρόβλεπτος απέναντι στην «κανονικότητα» διασχίζοντας τη χώρα με προορισμό τη Τιχουάνα στο Μεξικό, όπου σκοπεύει να υποβληθεί σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου και να μεταμορφωθεί στον αληθινό του εαυτό, τη Σάλλυ. Οδηγεί, συναντά και συναντιέται με ανθρώπους, με το παρελθόν του, με τους φόβους του, με τις καταπιεσμένες επιθυμίες και την προσωπική αλήθεια και μας προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε σε αυτό το ταξίδι…

Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ
Προπώληση Viva: 10 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)



Μάρτυς μου ο Θεός (2η χρονιά)

Μονόλογος του Μάκη Τσίτα
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη

Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης

Κυριακή στις 21.00, από 8 έως 22 Μαίου, για 3 παραστάσεις

Ο Μάκης Τσίτας τιμήθηκε, το 2014, με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το βιβλίο του Μάρτυς μου ο Θεός (Εκδόσεις Κίχλη, 2013).

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο αφηγητής της ιστορίας – ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός, οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία – έχοντας βρεθεί στα πενήντα του χωρίς
δουλειά και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με τη σκληρή πραγματικότητα.

Όλοι – οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του – τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή.

Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 10,00 ευρώ
Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 5 ευρώ

Μικρές Ιστορίες Φόνων (2η χρονιά)

Κοινωνικό δράμα (εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες) του Πάνου Μπρατάκου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Παίζουν:

 Μυρτώ Γκόνη, Πωλ Ζαχαριάδης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Δήμητρα Κολλά, Μάριος Μακρόπουλος, Βάνα Παρθενιάδου, Δώρα Χρυσικού
Μουσική / τραγούδια παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 9 έως 31 Μαίου, για 8 παραστάσεις

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια παράσταση για την καταστροφική δύναμη της αγάπης, τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο για τον κόσμο της κίτρινης δημοσιογραφίας. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών.

Μία διάσημη παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής, κάποτε βασίλισσα της τηλεθέασης, καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα πάθους. Μέσα από το κελί της η σκηνή μετατρέπεται σε ένα σκληρό reality, όπου παρουσιάζονται πέντε εγκλήματα αγάπης. Οι καλεσμένοι της εκπομπής – ο θύτης, ένας μάρτυρας και το ίδιο το θύμα κάθε ιστορίας – παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το χρονικό του εγκλήματος. Δεκατέσσερις εξομολογήσεις ιδανικές να εκτοξεύσουν τα νούμερα της τηλεθέασης. Πέντε ιστορίες, όπου ο ρόλος του θύτη και του θύματος ανατρέπεται συνεχώς, ενώ το μόνο ξεκάθαρο είναι τα εγκλήματα της κοινωνίας απέναντι τους. Πέντε ιστορίες γεμάτες χαμένα όνειρα, χαμένα πάθη, χαμένες ζωές.

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ
Προπώληση Viva: 10 ευρώ)
Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)



Επάγγελμα Πόρνη (2η χρονιά)

Μονόλογος (αυτοβιογραφικός) της Λιλής Ζωγράφου
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

Παίζει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, από 9 έως 31 Μαίου, για 8 παραστάσεις

Μετά τις παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την πετυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα και τις sold out παραστάσεις στο Vault, το «Επάγγελμα Πόρνη» επανέρχεται και κλείνει τη φετινή άκρως πετυχημένη του σεζόν, με έναν νέο κύκλο παραστάσεων στο Vault Theatre Plus.

Λίγα λόγια για το έργο:

Κομψή, φιλοσοφημένη, εκκεντρική, εστέτ, μαγκιόρα, σκληρή, τρυφερή η Λιλή Ζωγράφου περνάει δια πυρός και σιδήρου και βγαίνει νικήτρια – μιας και η ουσία της δεν αλλοιώνεται – καταμαρτυρώντας πως «Η ζωή νικά!».
 Έχοντας το μότο αυτό, ως πηγή έμπνευσης, ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στις ιστορίες « Της Χούντας» από το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου. Δύο ιστορίες αυτοβιογραφικές που δίνουν το στίγμα της εποχής και σκιαγραφούν τη συγγραφέα-ορόσημο της Ελλάδας της μεταπολίτευσης: μιας γυναίκας αγωνίστριας, ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Σε κάθε καθεστώς που εξαθλιώνει την ανθρώπινη υπόσταση και σε κάθε αυτεπάγγελτη εξουσία, που στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.


Διάρκεια : 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Γενική είσοδος : 12 ευρώ
Προπώληση Viva: 10 ευρώ



Frozen

Κοινωνικό δράμα της Bryony Lavery

Μετάφραση: Λουκία Τζαννίδου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης

Παίζουν:

Κατερίνα Δημάτη, Δημήτρης Μαγκλάρας, Λωρίνα Χατζημανώλη

Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00, από 11 Μαίου έως 2 Ιουνίου, για 8 παραστάσεις

Πολυβραβευμένο το έργο «Frozen», έχει τιμηθεί με το βραβείο TMA (Theatrical Management Association, 2002) μεταξύ άλλων, κι έχει προταθεί για Tony (Tony Award for Best Play, 2004), ενώ ο διεθνής τύπος το υποδέχτηκε με διθυραμβικές κριτικές, χαρακτηρίζοντάς το «μέγιστο γεγονός για το βρετανικό θέατρο» (Financial Times).

Λίγα λόγια για το έργο:

Τρεις χαρακτήρες σαν ήρωες αρχαίας τραγωδίας στη σκιά του πιο αποτρόπαιου εγκλήματος. Τρεις κοινοί θνητοί καλούνται να υπερβούν την ανθρώπινη φύση τους. Αυτοί είναι οι τρεις πρωταγωνιστές του Frozen, που εγείρουν ερωτήματα: Μπορεί μια μάνα να ξεπεράσει τον θάνατο του παιδιού της; Μπορεί ακόμα και να συγχωρέσει τον δολοφόνο του; Μπορεί ένας κατά συρροή δολοφόνος παιδιών να γίνει συμπαθής; Η συγγραφέας Bryony Lavery καταρρίπτει ένα προς ένα κλισέ και στερεότυπα που μας κρατούν κλειδωμένους στον εαυτό μας και απέναντι στους άλλους. Κι επιμένει, μέσα από μια διαδικασία επίπονη και ψυχοφθόρα, προτείνοντάς μας το «κλειδί» της συγχώρεσης. Αξίζει άραγε τον κόπο; Και τι θα μείνει όταν λιώσουν «οι πάγοι»; Μα φυσικά το ύψιστο αγαθό, η μεγαλύτερη δύναμη που κρύβει ο άνθρωπος. Η αγάπη…

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 10,00 ευρώ
Προπώληση Viva: 8 ευρώ Μειωμένο: 5 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)



Ίσια Δικαιώματα

Κοινωνικό (κείµενα µυθοπλασίας εμπνευσμένα από αληθινές ιστορίες) της Μαρία Τσιμά
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου

Παίζουν:

Αναστασία Κατσιναβάκη, Ανδροµάχη Μαρκοπούλου, Μαρίνα Πανηγυράκη, Στέλλα Ράπτη, Αµαλία Τσεκούρα.

Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00, από 11 Μαίου έως 2 Ιουνίου, για 8 παραστάσεις

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο «Ίσια δικαιώµατα» βασίζεται σε συνεντεύξεις μεταναστριών που εργάζονται ως φροντίστριες ηλικιωμένων. H συγγραφέας – ηθοποιός, Μαρία Τσιµά, συνέλεξε προσωπικές µαρτυρίες γυναικών που έχουν έρθει στην Ελλάδα από διάφορες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αλβανία, Βουλγαρία, Γεωργία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Σιέρρα Λεόνε).

Η παράσταση είναι ένας αναστοχασµός στην ετερότητα, το γήρας, τη μοναξιά, αλλά ταυτόχρονα και στα νέα ξεκινήματα, τη μητρότητα, την αισιοδοξία και την γυναικεία ταυτότητα. Ένας αναστοχασµός µε φωτεινή χροιά, που αναπόφευκτα πυροδοτεί συνειρμούς σχετικούς µε την κρίση στην Ελλάδα, τη μετανάστευση των νέων Ελλήνων σε χώρες του εξωτερικού, την έκρηξη των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα λόγω του πολέμου και τον επανασχεδιασμό του χάρτη των κρατών της υφηλίου, όπως ακριβώς αυτός συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ
Προπώληση Viva: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης