Τελευταίες παραστάσεις για την παράσταση «Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της» του Win Wells που παίζεται στο θέατρο «Άλμα» σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη με τις εξαιρετικές Λυδία Φωτοπούλου και Μαρία Κατσιαδάκη. Οι δύο σπουδαίες ηθοποιοί  υποδύονται δύο αγαπημένες ηρωίδες, τη Γερτρούδη Στάιν [Μαρία Κατσιαδάκη] και την Άλις Μπ. Τόκλας [Λυδία Φωτοπούλου], η σχέση των οποίων επηρέασε όλες τις μορφές τέχνης και δημιουργίας στο Παρίσι του μεσοπολέμου. Πρόκειται για μια παράσταση που άφησε εποχή όταν πρωτοανέβηκε στο ΑΜΟΡΕ και σε μεγάλο βαθμό τις καθόρισε καλλιτεχνικά μέσα στο χρόνο. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγαπημένου σκηνογράφου Γιώργου Πάτσα που είχε σχεδιάσει το σκηνικό και τα κοστούμια.

Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της είναι ένα απολαυστικό κείμενο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι δυο ηρωίδες, μας ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη μιας άλλης εποχής, γεμάτης εκπλήξεις, σπαρταριστά γεγονότα και τετελεσμένα, που ανάγουν την μοναδική τους σχέση στην επιτομή της αγάπης για όλους όσοι ήταν τυχεροί να αγαπήσουν, να αγαπηθούν και να μείνουν πιστοί στον έρωτά τους, μιαν ολόκληρη ζωή… Μέσα από την υπόθεση του έργου, ξεπηδούν μυθικές προσωπικότητες όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Χέμινγουέι και γίνονται σ’ εμάς πρόσωπα οικεία, όπως άλλωστε ήταν και για την Γερτρούδη και την Άλις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μουσικές της παράστασης βασίζονται στα ακούσματα των ηρωίδων σε Παρίσι και Αμερική, ακούσματα από τους Αμερικανούς τζαζίστες στο Παρίσι του Μεσοπολέμου, τις πρώτες επιτυχίες του Έλβις και τις «γυμνοπαιδιές» του Ερίκ Σατί.

Συντελεστές:

Μετάφραση | Μαρία Αγγελίδου
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια | Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικό – Κοστούμια: Σύλληψη | Γιώργος Πάτσας
Εκτέλεση | 5η Εποχή, Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί | Νίκος Σωτηρόπουλος
Φωτογραφίες | Αγγελική Κοκκοβέ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί: Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Κατσιαδάκη

Παραστάσεις: Έως 6 Ιανουαρίου 2020

Πέμπτη 2, Παρασκευή 3, Σάββατο 4 Ιανουαρίου ώρα 21:00

Κυριακή 5 Ιανουαρίου ώρα 20:00

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου ώρα 18:30

Διάρκεια: 1.40’

Τιμές εισιτηρίων: 15 € | 12 € φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+
Προπώληση: viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου ΑΛΜΑ  τηλ : 210 5220100

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης