Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης σκηνοθετεί τη μαύρη κωμωδία «Humanismus», η οποία βασίζεται σε έργα των Βασίλη Ζιώγα και Τζόναθαν Σουίφτ. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 3 Μαρτίου 2017.

Στη χώρα του Μεγάλου Μπεηζάχ οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να του προσφέρουν «ανθρώπινα μέλη» με αντίτιμο τη δική τους επιβίωση. Στα εστιατόρια της επικράτειάς του, σερβίρεται γεύμα όπου οι άνθρωποι «τρώγονται» μεταξύ τους. Σ’ ένα δωμάτιο, δυο άντρες ψάχνουν στην «ατμόσφαιρα» για το σώμα του πεθαμένου φίλου τους, την ώρα που ένας γεωργός τακτοποιεί τις «εκκρεμείς υποθέσεις» του με ένα φέρετρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τέσσερα μονόπρακτα του Β. Ζιώγα -Εστιατόριο Humanismus, Οι Μπριζόλες, Ο Μέγας Μπεηζάχ και Συζήτηση με ένα φέρετρο- συνθέτονται από τον σκηνοθέτη Εμμανουήλ Κουτσουρέλη με αποσπάσματα από σαρκαστικά κείμενα του Τζόναθαν Σουΐφτ, δημιουργώντας μια μυθοπλασία, έναν αστεϊσμό, ένα παιχνίδι παραλογισμού ή μια αλληγορία. Χιούμορ, σαρκασμός, κοινωνική σάτιρα και χλεύη της υπαρκτικής και κοινωνικής συνθήκης του ανθρώπου, συστήνουν ένα καλειδοσκόπιο πράξεων, εικόνων και ιδεών, με στόχο την ανθρωπότητα ολόκληρη και τον μέχρι σήμερα πολιτισμό της. Έναν πολιτισμό πρόδηλου όσο και αθέατου «κανιβαλισμού».

Η σκηνή του θεάτρου, η κινηματογραφική βιντεοπροβολή με ζωγραφικούς πίνακες και αναπάντεχες συνταγές από τη δημοσιογράφο γεύσης Ελένη Ψυχούλη, καθώς και η ζωντανή μουσική μπαρόκ σε συνδυασμό με το ηχητικό περιβάλλον στο εσωτερικό ενός κρεοπωλείου, γίνονται ο «τόπος» μια ακραίας και αντιφατικής συνάντησης. Μιας ανθρωπότητας εν τω γίγνεσθαι, με ζώντες και μελλοθάνατους, με θύτες και θεατές.

Ποιος είναι ο ρόλος του Ανθρώπου, μέσα σ’ έναν Κόσμο χωρίς νόημα και σκοπό; Τι έχει να επιδείξει ο Πολιτισμός μας; Και πώς θα … συνεχίσουμε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Κουτσουρέλης Δραματολόγος: Εύη Προύσαλη Σκηνογραφία: Δημήτρης Μεράτζας, Κοστούμια: Laskaris Επιμέλεια Κίνησης: Ηρώ Πριμιρήκη Φωτισμοί: Μάριος Κουτσουρέλης Μακιγιάζ: Σταύρη Δέδε Φωτογραφίες: Άρης Ρουπίνας Μουσική Επιμέλεια: Αμάντα Χούσα Επιμέλεια Οπτικοακουστικής Εγκατάστασης: Τάσος Μπακασιέτας Βοηθός Σκηνοθέτη: Πέγκυ Ψαρρού Δημιουργικές εργασίες: Γιώργος Καταπόδης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάρα Καλούδη, Εμμανουήλ Κουτσουρέλης, Νίκος Παντελίδης, Γιώργος Συμεωνίδης
Special guest appearance: η δημοσιογράφος γεύσης, Ελένη Ψυχούλη

Ιδέα πολυεπίπλου: Μαρία Καλαμαρά
Κατασκευή πολυεπίπλου: Λευτέρης Φωτόπουλος

Διεύθυνση/Οργάνωση Παραγωγής: Art Syndicate

Διάρκεια: 75’ (χωρίς διάλειμμα)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

3 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2017

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, Προπώληση 10 ευρώ, Μειωμένο 8 ευρώ.

Προπώληση: Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, τηλ. 210 3418579 και στο www.mcf.gr

Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr.

Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου),
Ώρες λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 – 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 – 20:00, Σαβ. 10:00 – 14:00.
Καταστήματα Forthnet
Seretis travel Πανεπιστημίου 61, Αθήνα, τηλ. 210 3251295

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης