Καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται ο θερινός κύκλος των παραστάσεων στην Πειραιώς 260, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ετοιμάζεται τον Σεπτέμβριο, να υποδεχθεί μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ξένες παραγωγές, ανανεώνοντας τη συνομιλία του με τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή.

Παραδοσιακά, οι εκδηλώσεις αυτές είναι από τις πλέον αναμενόμενες στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αφού δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει καινούργια έργα κορυφαίων ξένων δημιουργών, αλλά και τις νέες τάσεις που αναφαίνονται από τις παραγωγές νεότερων καλλιτεχνών και ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργα που θα φιλοξενηθούν το φθινόπωρο στην Πειραιώς 260, εξερευνούν νέες καλλιτεχνικές γλώσσες, ενώ διαχειρίζονται επίκαιρες θεματικές, πολιτικές και κοινωνικές. Οι έμφυλες ταυτότητες, αλλά και οι σύγχρονες κοινωνικές αντιφάσεις και συγκρούσεις, βρίσκονται στο επίκεντρο των έργων που θα παρουσιαστούν και που συλλογικά έρχονται να απευθύνουν στο φεστιβαλικό κοινό το κομβικό ερώτημα: σε ποιο μέλλον θέλουμε να ζήσουμε;

Φέτος, λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του «Οιδίποδα» σε σκηνοθεσία του Τόμας Όστερμαϊερ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, η Πειραιώς 260 ανοίγει τις πύλες της σε 13 διεθνείς παραγωγές θεάτρου, χορού, περφόρμανς και μουσικής από 11 διαφορετικές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Ισλανδία, Ισπανία, Λιθουανία, Πολωνία, Ισραήλ, Καναδά, Χιλή). Οι επτά από αυτές μας συστήνονται από καλλιτέχνες και ομάδες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το φθινοπωρινό πρόγραμμα στην Πειραιώς 260 θα επεκταθεί σε όλους τους χώρους του βιομηχανικού συγκροτήματος (Χώροι Δ, Ε και Η), με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που διασφαλίζουν την υγεία θεατών, καλλιτεχνών και προσωπικού. Σημειώνεται ότι όλες οι διεθνείς παραγωγές θεάτρου θα παρουσιαστούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους, ενώ όλες οι παραστάσεις στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς και με ελληνικούς υπέρτιτλους στην πρεμιέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώληση εισιτηρίων στα: aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr, στο 210 7234 567, στα Κεντρικά Εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Public.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των φθινοπωρινών εκδηλώσεων εδώ: http://aefestival.gr/xekina-i-propolisi-gia-tis-fthinoporines-ekdiloseis-stin-peiraios-260/

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης