Η «Φαίδρα» της Μαρίνα Τσβετάγιεβα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, η παράσταση που έχει λάβει πλήθος διθυραμβικών σχολίων από κοινό και κριτικούς, συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο των παραστάσεών της στο Θέατρο Προσκήνιο.

Τον ρόλο του Ιππόλυτου, από τις 20 Ιανουαρίου, αναλαμβάνει ο Γιώργος Ζυγούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Ζυγούρης γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας το 2016, επέστρεψε στην Αθήνα, όπου έλαβε μέρος, κατά κύριο λόγο, σε θεατρικές παραστάσεις. Έχει δουλέψει με διάφορους σκηνοθέτες – ενδεικτικά με τους Κ. Ευαγγελάτου, Ε. Ευθυμίου, Α. Αντύπα, Τζ. Αργυρίου, Σ. Γ. Ζερβουλάκο κ.ά., σε οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και το Αμφι-Θέατρο. Είναι τελειόφοιτος της σχολής Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα, μια από τις σημαντικότερες ποιητικές φωνές του 20ού αιώνα, ποιήτρια που γεφύρωσε με μοναδικό τρόπο τον μοντερνισμό με τη λυρική συγκίνηση, ολοκλήρωσε τη «Φαίδρα» το 1927, παραδίδοντάς μας μια από τις ψυχολογικά βαθύτερες εκδοχές του μύθου. Η Τσβετάγιεβα τοποθετεί όλη την ιστορία στο παλάτι του Θησέα στην Τροιζήνα εγκαθιδρύοντας δύο δραματουργικά δίπολα βασισμένα στη διαλεκτική του έρωτα ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα.

Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα μεταγράφει τον μύθο της Φαίδρας και του Ιππόλυτου σε μια ποιητική αλληγορία που μας καλεί να αφυπνίσουμε τη σχέση μας με τη φύση και το ένστικτο.

Μια σκηνική σύλληψη για πέντε πρόσωπα που επιχειρούν σ’ έναν νεκρό τόπο να ανασυνθέσουν τη χαμένη μας σχέση με την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου. Δύο ισχυρά δίπολα (Τροφός – Φαίδρα / Σύντροφος Ιππόλυτου – Ιππόλυτος) διαπραγματεύονται την ανάγκη για παρέκκλιση και για μια βουτιά στο χάος της επιθυμίας και του φυσικού σώματος, μπροστά στον Θησέα, που ενώπιόν του εκπληρώνεται μια προδιαγεγραμμένη μοίρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Χρήστος Χρυσόπουλος
Σύμβουλος μετάφρασης: Έλενα Ριζίκοβα
Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα, Παναγιώτης Γκιζώτης
Σκηνικό: Μαρία Πανουργιά
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Εικαστικές συνθέσεις – Artwork – Αφίσα: Γκέλυ Καλαμπάκα
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος, Γκέλυ Καλμπάκα
Teaser- Trailer: Γρηγόρης Πανόπουλος
Γραφιστική επιμέλεια: Ιάσων Οικονόμου

Παίζουν:
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Ζυγούρης, Αλεξία Καλτσίκη, Νίκος Μάνεσης

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 19:00

ΤΙΜΕΣ
20€ και 15€ φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ

*Κατάλληλo άνω των 15 ετών

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης