Ο Κινητήρας παρουσιάζει το Σάββατο 11 Μαΐου την παράσταση «Έρως και Ψυχή, ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή», μια δημιουργία της ομάδας Κινητήρας Ω (Ώριμη ηλικία) σε σύλληψη και σκηνοθεσία Αντιγόνης Γύρα, για το νοερό ταξίδι του έρωτα στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Μέσα απ’ τη γλώσσα του σώματος, η ομάδα Κινητήρας Ω, 12 γυναίκες ηλικίας 64 έως 84 χρόνων, θα ζωντανέψουν τον γνωστό μύθο της θνητής Ψυχής, που μάχεται να κατακτήσει τον θεό Έρωτα πάρα τα εμπόδια της μητέρας του, θεάς Αφροδίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου, η ομάδα θα ταξιδέψει στο Esslingen της Γερμανίας, προσκεκλημένη του 1st European Theatre Festival of Senior Citizens Theatre stAGE!. Το έργο «Έρως και Ψυχή» επιλέχθηκε να παρουσιαστεί ανάμεσα σε πλήθος άλλων έργων από πολλές χώρες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι 12 γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια θεάτρου και χορού. 

Λίγα λόγια για την Ομάδα Κινητήρας Ω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μάθημα Κινητήρας Ω απευθύνεται σε ανθρώπους της ώριμης ηλικίας με σεβασμό στα σώματά τους και στόχο ν’ αναδείξουν, μέσα απ’ τον χορό, το παιδί που κουβαλούν μέσα τους. Μέσα από ήπια σωματική άσκηση εμπνευσμένη από τον σύγχρονο χορό, τη ρυθμική, το σωματικό θέατρο αλλά και τη φωνητική και τη γιόγκα, οι συμμετέχοντες ενεργοποιούν τα σώματά τους, τα δυναμώνουν και καλλιεργούν τη δημιουργική έκφρασή τους. Επιπλέον, μαθαίνουν να φροντίζουν το σώμα τους με οδηγό τη σωματική άσκηση και τη ρεφλεξολογία, έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους.

Στο τέλος της χρονιάς συστήνεται μια ομάδα με κοινό στόχο και όραμα, η οποία συνδημιουργεί με μοναδικό τρόπο μια παράσταση ανοιχτή στο κοινό. Οι συμμετέχοντες περνούν απ’ όλη τη διαδικασία δημιουργίας, πρόβας και παραγωγής (σκηνικά, κοστούμια, φώτα, μακιγιάζ, ζωντανή μουσική κ.λπ.), έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες συνεργάτες του Κινητήρα.

Στόχος του μαθήματος είναι να λειτουργήσει ως βάλσαμο της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο, το κοινωνικό όφελος των τεχνών επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα της τοπικής κοινότητας.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα

Συντονισμός Ομάδας: Αντιγόνη Γύρα – Ιωάννα Καμπυλαυκά

Μουσική Διδασκαλία: Αλίκη Αβδελοπούλου

Φωτογραφίες: Ελένη Τάξερη

Συμμετέχουν: Σούζυ Αρκουλή, Φιλομήλα Βακάλη, Ευφροσύνη Βασιλοπούλου, Αφροδίτη Βίδου, Ελένη Γιαννακοπούλου, Ελένη Γύρα, Σοφία Καλαντζοπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ρίτα Μάκαρη, Αργυρώ Παπαστεργίου, Χριστίνα Πολίτη, Πηνελόπη Πύρρου

Μέρα και ώρα παράστασης: Σάββατο 11 Μαΐου στις 21.30

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 9248328

Φωτογραφίες: Ελένη Τάξερη

Κινητήρας

Ερεχθείου 22, Ακρόπολη |Τηλ.: 210 9248328

www.kinitiras.com |  info@kinitiras.com |fb: Kinitiras

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης