Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕνΘεΣυ), που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, επιστρέφει για τρίτη χρονιά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή έως την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018.

Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα και ρεύματα, εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) με καταξιωμένους εκπροσώπους του θεατρικού χώρου και γράφουν το δικό τους πρωτότυπο μονόπρακτο θεατρικό έργο, το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά και τα αγγλικά. H αγγλική έκδοση ταξιδεύει σε βιβλιοθήκες και μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου, ενώ οι παραστάσεις των έργων θα παρουσιαστούν στο Θέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισηγητές στο 3ο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων -το οποίο διευθύνει ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης- είναι οι Ιόλη Ανδρεάδη, Σοφία Διονυσοπούλου, Γιώργος Λύρας, Ρούλα Πατεράκη, Θανάσης Τριαρίδης, Σταμάτης Φασουλής και Γιάννης Χουβαρδάς.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου παίρνουν μέρος, επίσης, ως επισκέπτες-εισηγητές συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και επαγγελματίες από όλο το φάσμα της θεατρικής δημιουργίας για συμπληρωματική εξάσκηση στη σκηνική συνθήκη των έργων των συμμετεχόντων.

Το Εργαστήριο απευθύνεται «σε όποιον θέλει να μάθει πώς να γράψει ένα θεατρικό έργο, είτε έχει προηγούμενη εμπειρία είτε όχι», ενημερώνει το Ίδρυμα Κακογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr. Επίσης, εφόσον ο ενδιαφερόμενος γνωρίζει τους όρους μπορεί να στείλει στο theaterlab@mcf.gr το βιογραφικό και ένα θεατρικό κείμενο που περιλαμβάνει μία διαλογική σκηνή (όχι μονόλογο) περίπου 500 λέξεων (με ελεύθερη επιλογή θέματος).

Τα κείμενα που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν από συγγραφείς-εισηγητές του Εργαστηρίου.
Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων είναι πεντάμηνο, συνολικής διάρκειας 80 ωρών και πραγματοποιείται κάθε Σάββατο από τις 12:00 έως τις 16:00 στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννης. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018. Κόστος συμμετοχής 280 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης