Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παράσταση «Ένας πυγμάχος, μια υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μία χορεύτρια» στις 22 και 23 Ιουνίου.

Πρόκειται για μια εμμονική freejazz οπτικοακουστική περφόρμανς, πρεμιέρα του ομώνυμου θεατρικού πρωτότυπου έργου του Γιώργου Παντελεάκη σε σκηνοθεσία του ιδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας πυγμάχος, μια Υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μια χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου, ερμηνεύοντας ένα Freejazz δοκίμιο γύρω από την εσωστρεφή φύση και τον μοναχικό δρόμο ενός Πυγμάχου.

Μια avant guard παράσταση με μοναδικότητες, οι οποίες διαδέχονται ή μια την άλλη και συνευρίσκονται δραματουργικά, όπως αυτό προκύπτει κατά την διάρκεια ενός πραγματικού Πυγμαχικού αγώνα επί σκηνής.
Πρόκειται για μία επινοημένη συνάντηση με σολίστ από διαφορετικούς χώρους με κοινό παρονομαστή την εμμονική σχέση του κάθενός με το είδος του, οι οποίοι συναντώνται στην πυγμαχική αρένα, μέσα από την Jazz ποίηση. Ποίηση στην οποία ο ποιητής ανταποκρίνεται σε μια ποικιλία μορφών, ρυθμών και ήχων.Ένα λογοτεχνικό είδος που αντλεί την ενημερωσή του από την ίδια τη μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μοντάζ σε ένα όνειρο το οποίο συνεχώς αναβάλλεται. Μια εμπειρία η οποία δεν μιμείται, ούτε αναπαραγάγει αλλά δημιουργεί την δική της πραγματικότητα.Ένα ρεσιτάλ νουάρ αισθητικής, ερμηνεύοντας τη πρόσφατη ιστορία, παράγωγο των χρόνων της ‘Υφεσης, πολέμου και κοινωνικού αναβρασμού κατά τον εικοστό αιώνα.

Παράσταση φεστιβαλικού, παγκόσμιου χαρακτήρα που ενώνει το κλασικό, το μοντέρνο, την ποίηση, με την Jazz και τις δυναμικές τέχνες. Ελεγεία πάνω στη Πυγμαχία και το Αμερικάνικο όνειρο της «Jazz age» εποχής κατα τον εικοστό αιώνα. Ερνεστ Χέμινγουει, Ζέλντα και Σκοτ Φιτζέραλντ, όραμα-ακρόαμα σε ένα φυγοκεντρικό, εμμονικο jazz σόλο για Τύμπανα.

Δείτε το τρέιλερ:

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Παντελεάκης

Συνεργούν οι:

Δημήτρης Κλωνής Τύμπανα
Μάïρα Μηλολιδάκη Υψίφωνος
Πωλίνα Χαλά Χορεύτρια
Γιώργος Παντελεάκης Ηθοποιός
Ντίνος Μουτσιούλης Πυγμάχος
Κωνσταντίνος Μυρικλής Πυγμάχος
Φωτογραφία/Διευθυνση Παραγωγής, Έλενα Τσόκα
Μια παραγωγή της Independent Greek Cinema Productions.

10 ευρώ: Γενική είσοδος, 8 ευρώ: Ειδική τιμή για κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ/ ΑμΕΑ/Ατέλειες Ηθοποιών και Σκηνοθετών/ Μαθητικό/Φοιτητικό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης